Det er lidt over en måned siden, at vi afholdte dimission for vores 10. klasse erhverv-elever i Fårevejle og sagde farvel til dem.

Eleverne skal lidt forskelligt efter sommerferien, nogle starter på en af vores grundforløb 1-retninger, hvorimod andre har valgt at gå andre veje.

En af de elever, der har valgt at fortsætte i Fårevejle er Natascha, der har gået på mad-linjen på 10. klasse erhverv.

Vi fik en lille snak med Natascha under 10. klasse-dimissionen, hvor hun fortalte lidt om, hvordan det har været at gå på 10. klasse erhverv, og hvilken uddannelse hun vil starte på efter sommerferien.

Vil være ernæringsassistent
Natascha starter på grundforløb 1 inden for mad, ernæring, gartner og oplevelser, og efter grundforløbet har hun planer om at fortsætte på grundforløb 2 på ernæringsassistentuddannelsen også i Fårevejle.

Natascha fortæller:

– Jeg har valgt at starte på ernæringsassistentuddannelsen, da jeg godt kan lide at lave mad og lave kostplaner til forskellige mennesker, der vil leve en sund livstil.

Bliver klogere på forskellige erhverv
På 10. klasse erhverv stifter eleverne bekendtskab med forskellige erhverv og uddannelser, da de i løbet af året er på forskellige praktiker og virksomhedsbesøg.

På 10. mad har eleverne på fødevareindustrien, og her arbejder de både i køkkenet i Fårevejle, og så har de besøgt forskellige skoler, der har maduddannelser. Det har gjort dem klogere på, hvilke muligheder, der er inden for fødevarebranchen.

For Natascha har det været ernæringsassistentuddannelsen, der har fanget hendes interesse særligt.

Klar til videreuddannelse
10. klasse erhverv er tilrettelagt sådan, at den gør eleverne klar til videreuddannelse uanset om de vælger at starte på en erhvervsuddannelse, EUX, gymnasiet eller noget helt fjerde efterfølgende.

Vil du også starte på 10. klasse erhverv, ligesom Natascha, så kan du stadig nå at starte til august. Kontakt vores afdeling i Fårevejle for at høre nærmere.