Da 18-årige Anastasia og 16-årige Elizabeth i sensommeren deltog i Ungefolkemødet i Odsherred med 10. klasse ERHVERV fra EUC i Fårevejle, kom de det fremtidige uddannelsesvalg et skridt tættere. Ungefolkemødet bød nemlig på muligheden for at afprøve forskellige uddannelser, og her fik de to piger øjnene op for ét bestemt fag inden for den erhvervsfaglige verden: struktørfaget.

Puslespillet der ramte plet
Struktøruddannelsen, som er at finde på EUC Nordvestsjællands afdeling i Audebo, var repræsenteret ved Ungefolkemødet i Odsherred. Her havde de taget et puslespil med af terrassefliser, som skulle samles til at danne et EUC-logo. Puslespillet skulle klares på tid, og det var noget, som fangede Anastasia og Elizabeths interesse.

”De havde taget et puslespil med, og det skulle vi selvfølgelig også lige prøve. For hvis vi var helt dårlige til det, kunne det måske godt være, vi skulle finde noget andet at være i praktik som. Der slog vi så rekorden på 1,02 minutter, og lige siden da har vi synes, det er spændende,” fortæller Anastasia.

De to piger var derefter enige om, at de blev nødt til at undersøge uddannelsen nærmere. Der blev derfor indgået en aftale om, at de skulle i et praktikforløb på struktøruddannelsen.

Den lille terrasse
Tirsdag til fredag i uge 43 stod den derfor på praktik i Audebo, hvor Anastasia og Elisabeth skulle have en lidt dybere introduktion til struktørfaget, og de fik hurtigt jord under neglene.

En lille terrasse skulle anlægges, og de to piger skulle processen fra grusbunke til færdigt produkt igennem. Til trods for at anlægsstruktør til tider kan være et hårdt fysisk arbejde, så er det ikke noget, der skræmmer de to piger.

”Det fede ved faget er, at man kommer som pige og kan vise, at det ikke kun er drenge, der kan arbejde med det her fag,” fortæller Anastasia, mens Elisabeth nikker genkendende og uddyber:

’’Altså det er ikke, fordi det ikke er hårdt, men mest af alt er det bare rigtig spændende.”

Det står helt klart for de to piger, at uddannelsen til anlægsstruktør skal være deres karrierevej. Ydermere skal de begge endnu engang i en uges praktik i Audebo i starten af december.