Flaget var hejst, og alle var klar til at tage mod gæster, da Processkolen i Kalundborg holdt åbent hus, lørdag den 2. november 2019.

Skolen har, gennem de seneste to år, oplevet en betragtelig udbygning og en stigning i antallet af elever. Dermed er der efterhånden virkelig noget at vise frem med stolthed.

Der kan nævnes flere synlige tegn på det stigende aktivitetsniveau – heriblandt en helt ny hal, et nyt laboratorium, og Lager og Transports to nye lastbiler. Skolen har endvidere  uddannet over 1600 industrioperatører og omkring 1000 procesoperatører siden starten i 1998, og fuldtidsbeskæftiger nu 27 undervisere.

EUX og operatører med Pharma speciale er  sammen med elektrikere de nyeste skud på stammen, og senest har skolen forberedt sig på at undervise i robotteknologi.

Alt dette ville vi meget gerne fremvise i løbet af Åbent Hus.

For at give en smagsprøve på, hvad man beskæftiger sig med i undervisningen i robotteknologi, havde faglærer Carsten Hansen opstillet og klargjort en robot til frit skue på en af skolens gange.

Her viste EUX-elever robotten frem, og el-lærer, John Hansen, forklarede og besvarede spørgsmål.

I skolens nyeste laboratorium var kemilærer, Hamid Molbek, klar til at vise stedet frem. Han fortalte om skolens lille mikrobiologiske laboratorium. Her kan man bl.a. bruge UV-lys til at påvise forekomsten af urenheder på folks hænder, efter de er blevet vasket. Laboratoriet bruges derfor – blandt andre ting – til skolens kurser i hygiejne.

Fra klokken 10.00 begyndte folk så småt at komme for at se de spændende aktiviteter. Lærere stod klar til at vise rundt, og fra køkkenet vidnede duften af ristede pølser om, at køkkenleder Bende Maibom og assistent Tina Hockerup havde sat alle sejl til.

Det blev – vejret til trods – en hyggelig formiddag på Processkolen. Unge mennesker dukkede op med deres forældre, gamle elever med børn på slæb, en herre fra Coloplast, og alle mulige andre slog vejen forbi Rynkevangen til kaffe, en god snak, og en rundvisning.