Vi starter lige så stille og roligt op igen med fysisk undervisning for vores afsluttende elever på vores forskellige erhvervsuddannelser og EUX. Det sker kontrolleret og gradvist, hvor vores afsluttende klasser møder ind forskudt på forskellige dage og tidspunkter.

Mandag og onsdag var det EUX Business-eleverne. og på EUD var det murer- og maler-eleverne, der havde fysisk undervisning på Absalonsvej. På mandag 27. april er det vores afsluttende tømrer- og smedelever, der møder ind.

Sprit og afstand
Når eleverne møder ind, er det første, de bliver mødt af, en masse håndsprit og plakater fra sundhedsmyndighederne med anvisninger om, hvad de skal gøre for at forebygge smittespredningen. Derfor skal de vaske og spritte deres hænder samt deres forskellige elektroniske devices af som det første, når de møder op på skolen. Det gør eleverne faktisk løbende, da de både har fået håndsprit og klude til at tørre af med i undervisningslokalerne.

Undervisningslokalerne er også indrettet, så eleverne kan overholde sikkerhedsafstanden, da der er tilpas afstand mellem de forskellige borde – og der sidder kun én elev pr. bord.

Glade for at være tilbage
Selvom eleverne kommer tilbage til en lidt anderledes skoledag, end de er vandt til – hvor de bl.a skal holde afstand, møde ind forskudt og kun have ét fag om dagen – så er de allesammen rigtig glade for at være tilbage på skolen. De er glade for at se deres klassekammerater og lærere, og så er de ikke mindst glade for igen at have undervisning på skolen.

På EUX Business havde 3.a afsætning sammen med deres underviser Jette Linnemann. De arbejdede med distributionskanaler og -strategier i grupper, og de var derfor fordelt rundt omkring på skolen. Nogle arbejdede ude i gården og nød solen, andre på siddepladserne i forhallen og på bænkene ved parkeringspladsen.

Gang i værkstederne
Også i murerhallen var humøret højt – eleverne arbejdede praktisk med deres fag, mens radioen kørte i baggrunden, og eleverne kunne catche up.

Der var både fundet mursten og mørtel frem, og eleverne arbejdede koncentrerede med deres opgaver. De skal nemlig lige få det sidste på plads, inden de skal til svendeprøve om en måneds tid.

Gik man over til malerværkstedet på hovedforløbet, var eleverne i gang med at blande farver sammen. De skal også lige have den sidste undervisning med, inden de skal til svendeprøve om tre uger.

En nærværende afslutning
Lærerne havde også set rigtig meget frem til at kunne undervise på skolen igen, så de kan give deres elever en ordentlig og nærværende afslutning i deres fag.

Det var dog ikke kun lærerne, der havde set frem til at se eleverne på skolen igen. Det havde vores praktikpladskonsulenter også, og de gik blandt andet at sikre, at alle vores afsluttende EUX Business elever får en elevplads. Praktikpladskonsulent Charlotte Andersen havde derfor haft løbende samtaler med eleverne – på afstand selvfølgelig. Hun havde snakket med eleverne om alt lige fra hvordan man kan få ro på sine nerver inden en jobsamtale til hvordan man skal håndtere elevpladssøgningen i de her coronatider.