Allikelund Gymnasium dystede i biotekmesterskaberne

Ambitionerne var høje og humøret i top, da vores to elever Jonas Brandstrup og Angela Kristiansen deltog i biotekmesterskaberne. Det er første gange nogensinde, at der afholdes biotekmesterskaber i Biotekbyen Kalundborg.

Formålet med biomesterskabet er først og fremmest at sætte fokus på de mange spændende uddannelses- og karrieremuligheder, der er inden for bioteknologien i Kalundborg. Mesterskaberne skal ligeledes afspejle Kalundborg som biotekby. Biotekbyen er et samarbejde på tværs af virksomheder, institutioner og kommune, og har til formål at sætte fokus på uddannelse, erhvervsliv og bioteknologi i Kalundborg.

Eleverne skulle inden deltagelse i mesterskaberne arbejde med fem forskellige cases: 1. Fermentering, 2. Destillation, 3. Enzymaktivitet, 4. Spildevandsrensning og 5. Kemisk syntese. Eleverne skulle komme med forslag til nye projekter til at løse et stort miljø- eller samfundsmæssigt problem med fokus på ét eller flere af FN’s 17 verdensmål.

Jonas og Angela fra 2.X fremlagde deres projekt om enzymaktivitet. Eleverne har arbejdet med at afhjælpe to af FN’s verdensmål. Det ene mål var at stoppe sult i verden, det andet var at fremme ansvarlig forbrug og produktion. Deres bærende ide er, at de 17 mio. tons kerner, der bruges til at brygge øl, skal bruges til mad. Øl skal i stedet brygges på halmstængler og kan derfor drikkes med god samvittighed.

Jonas og Angela fremlagde deres ide for en fyldt kultur-og idrætshal. De gjorde det super godt. De var engagerede og velforberedte i deres fremlæggelse.

Rektor på Allikelund Gymnasium Dorthe Alvang deltog i arrangementet og siger:

”Jeg er så stolte af vores elever, de er så dygtige. De lavede en perfekt præsentation og holdt sig inden for rammerne af konkurrencens set up.”

Det er partnerskaberne Knowledge Hub Zealand og Kalundborg Rekrutteringsalliance, der i samarbejde med bl.a. Novo Nordisk, Novozymes, Equinor Refining Denmark, Kalundborg Forsyning, Lundbeck og Professionshøjskolen Absalon har fået biomesterskabet op at stå. Biotekbyen afholder mesterskaberne igen til næste år.