Det er ikke nogen nem opgave at opstille en konkurrencestand ved DM i Skills. Slet ikke når der skal indgå fire biler, et betonstøbt gulv og otte dygtige elever, der skal testes på deres skills. Men det er netop denne opgave, vores mekanikerafdeling i Holbæk har fået af Industriens Uddannelser.

Heldigvis er der dygtige fagpersoner, som kan hjælpe, og det har de i den grad gjort til dette års DM i Skills for mekanikeruddannelsen. Allerede i november 2021 mødtes uddannelsesleder Flemming Folke med samarbejdspartnere fra Au2parts og Stenhøj for at finde udstyr til konkurrencen. Med faglærernes ’ønskesedler’ i hånden har de fundet det helt rigtige udstyr og værktøj frem, så eleverne kan løse opgaverne, der bliver stillet til konkurrencen, bedst muligt.

Ikke bare en stand

Når man skal lave sådan en stand, er der mange forskellige elementer, der skal tages højde for. Standen skal blandt andet ligne et moderne værksted, og der skal tænkes i grøn omstilling – et af hovedpunkterne for konkurrencen. Derfor vil der også være både en elbil og en hybridbil med.

Målet er at vise noget af det bedste udstyr til branchen p.t. og især i forhold til arbejdet på elbiler og sikkerhed. Blandt andet derfor er ’Arbejdsmiljø og sikkerhed’ et vigtigt punkt ved konkurrencen. Dette indebærer eksempelvis et passende underlag af beton, der kan bærer de mange biler, så de står sikkert på den store plæne, konkurrencen ved DM i Skills skal holdes på. Der skal også være en særlig lift til el-bilen, som Au2parts og Stenhøj har været behjælpelige med at skaffe, samt anden sikkerhed i forhold til arbejdet på en elbil, herunder udsugning og specielle højvolt-værktøjer.

En konkurrence i skills

Til selve afviklingen af konkurrencen skal eleverne fejlfinde og reparere på fire biler, der hver har forskellige problematikker. Disse opgaver har vores faglærere David og Jesper stået for at udvikle og afprøve. Det er ikke nogen nem opgave, som uddannelsesleder Flemming Folke forklarer:

”Det er noget, der tager tid, og det har kun været muligt, fordi de øvrige medarbejder i afdelingen har ydet en stor indsats i forhold til, at vi fortsat har kunnet afvikle afdelingens normale aktiviteter.”

Vi håber på det bedste for alle deltagerne, og vi glæder os til at følge konkurrencen, når DM i Skills afholdes 28.-30. april 2022 i Høng.