Tømreruddannelsen kommer til Asnæs

Åbent hus mandag 17. december kl. 16 – 17. Mød underviserne, se lokalerne og hør om uddannelsen.

EUC Nordvestsjælland har nu fået endelig tilladelse til at starte tømreruddannelsen op i Asnæs. Det bliver allerede fra januar 2019 muligt at starte sin uddannelse til tømrer i Asnæs. Her ligger i forvejen første del af grundforløbet til byggeriets uddannelser ”Byg et hus”, som henvender sig til elever, der kommer direkte fra grundskolen, og som ønsker at tage en erhvervsuddannelse.

Det er den fjerde erhvervsuddannelse, EUC Nordvestsjælland starter op i Odsherred på under to år. I august 2017 startede ernæringsassistentuddannelsen op i Fårevejle, og i januar 2018 kom også kok- og tjeneruddannelserne til Rådhusvej. For unge, der bor i Odsherred, giver dette helt nye muligheder for at starte deres erhvervsuddannelse tæt på deres hjem, og det kan udskyde den længere rejsetid for mere uddannelse ét helt år efter endt grundskole.

For Byrådet i Odsherred er det et klart mål at få flere uddannelser lokalt. Vi har et stærkt samarbejde med EUC Nordvestsjælland, og det glæder mig rigtigt meget, at dørene nu også kan slås op for tømreruddannelsens grundforløb 2 i Asnæs i det nye år. Det er en god nyhed for vores unge og for vores erhvervsdrivende,” siger borgmester Thomas Adelskov.

I tirsdags offentliggjorde Odsherred Kommune en artikel på deres hjemmeside omkring unges uddannelsesvalg. Her lægges der vægt på, at de initiativer, der laves på tværs af kommuner, skoler og uddannelsesinstitutioner som EUC Nordvestsjælland, har stor betydning for, at flere unge i Odsherred får en ungdomsuddannelse.

Steffen Lund direktør på EUC Nordvestsjælland lægger vægt på, at der er indgået mange forskellige samarbejder som f.eks. 10. klasse erhverv og åben skole-tiltag:

“At vi også kan være med til at flytte uddannelserne ud i nærområdet er endnu et skridt i den rigtige retning i forhold til at få flere unge i Odsherred til at tage en ungdomsuddannelse.

Afdelingsleder på Sydskolen, Birthe Slott Nielsen, udtaler i artiklen fra Odsherred Kommune også, at nærheden til uddannelsesmulighederne spiller en væsentlig rolle:

For nogle elever kan det virke uoverskueligt at skulle transportere sig til Holbæk for at gå på uddannelse,” udtaler hun.

Tømreruddannelsen tager 4 år og 6 måneder, hvis man kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, og kan altså påbegyndes allerede til januar 2019 i Asnæs foruden Holbæk.

Link til omtalte artikel: http://www.odsherred.dk

Læs mere om tømreruddannelsen herunder samt grundforløb 1-fagretningen “Byg et hus”, som også udbydes i Asnæs.

Vores udbud i Asnæs: