Til DM i Skills 2020, som bliver afholdt 16. til 18. januar 2020 i Bella Centret i København, skal de kvalificerede bygningsstruktør-lærlinge bygge en bro i miniatureudgave.

Inden lærlingene begynder på opgaven ved den landsdækkende konkurrence, skal de se det slutprodukt, som de skal lave, samt processen dertil. Det sker i en time lapse-video, som filmes i uge 49 på EUC Nordvestsjælland i Audebo.

Faglærer på struktøruddannelsen på EUC Nordvestsjælland Thomas Hagen har sammen med en kollega fra Fyn fået til opgave at udvikle bygningsstruktør-opgaven til DM i Skills 2020.

Det er rigtig fantastisk at udvikle en opgave, som man kan se inspirerer de unge mennesker og presser dem ud i et sted, hvor de godt kan lide at være. Og nu har vi også inviteret tre elever, der gerne vil og elsker det arbejde, de har, til at arbejde på opgaven. Det er lige fra en grundforløbselev til en udlært svend, og en der skal til svendeprøve til foråret. Så det er det, jeg brænder for,”forklarer Thomas Hagen.

DM i Skills-opgaven går ud på, at lærlingene skal bygge en asiatisk inspireret bro. Hvert hold skal lave en pylon og et brodæk, som de har 24 timer til.

I uge 49 bygger Thomas Hagen med hjælp fra tre elever en prototype af broen, som skal være 2,86 m høj og 3 m lang og støbes i to pyloner og et brodæk. Hele opgaveløsningen og byggearbejdet filmes og bliver vist under DM i Skills til januar.

Eleverne, der er med til at bygge broen, er Freja Lind Hermansen, som går på grundforløbet på struktøruddannelsen, Carl Bøgeskov Thomsen fra hovedforløbet og Svend Algott Taarn, som blev færdigudlært med eux i efteråret 2019.

Eleverne er lige så begejstrede for opgaven som deres faglærer. Som Freja Lind Hermansen fortæller:

”Jeg har lært rigtig meget ved at arbejde på den her opgave, og jeg synes, at det er rigtig fedt at være med. Og jeg synes også, at det er fedt, at Thomas bare stepper op som fjerdemand og arbejder på lige fod med os andre. Og han lytter til vores input og tager dem i betragtning i opgaveløsningen. Vi har hver vores viden, som vi kommer med, og den bruger vi til at sparre med hinanden, når vi skal løse opgaven. Jeg har fx valgt vandbygger-delen af struktøruddannelsen, og det har Carl også, imens Svend er bygningsstruktør. Vi bruger vores forskellige viden til at supplere hinanden i arbejdet. Det er rigtig lærerigt.”  

Denne begivenhed er ikke gået ubemærket hen. Afdelingen i Audebo fik nemlig besøg af både Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen, EUC Nordvestsjællands direktør Steffen Lund, trælastdirektør Thomas Stoltz fra Stark, som har sponsoreret en del af de materialer der bruges i opgaveløsningen, og John Hvass, uddannelseskonsulent fra Byggeriets Uddannelser og medlem af bestyrelsen i Skills.

Onsdag 4. december besøgte alle fire struktørhallen for at se byggearbejdet af broen og fejre den flotte og spændende opgave, som Thomas Hagen har fået.