Når du tager en EUX Business, får du undervisning i virkeligheden. Ikke nok med at du har praktikperiode ude i virksomheder undervejs i uddannelsen – du lærer også at udtænke koncepter og produkter og føre dem ud i livet.

Det sidste gør en række af vores elever i særdeleshed i disse dage, hvor de torsdag 15. november deltager ved konkurrencen Danish Entrepreneurship Award i Fredericia med deres egne virksomheder, som de har arbejdet med i deres innovationsvalgfag.

Det er:

  • Sascha Hansen og Cecilie Sørensen med deres virksomhed LUNDBLAD og veganske duftlys
  • Anne Holm og Melissa Safari med deres virksomhed Safriholm og deres egne smykker
  • Jeanette Holland og Stine Sjursen med deres virksomhed Psy og en app til hjælp for unge med psykiske problemer
  • Maia Madsen og hendes virksomhed Golden Dreams og drømmefangere af eget design

Eleverne skal dyste mod elever fra andre skoler og skal vurderes på deres idé af en række dommere i løbet af dagen i Fredericia.

Derfor var det nogle spændte elever, vi mødte i dagene op til konkurrencen, hvor de finpudsede deres præsentationer.

En app til at skabe et fællesskab
Først Jeanette og Stine og deres idé Psy:

– Vores idé kom af, at der er i dag er store problematikker omkring unge mennesker – og det ville vi med denne app prøve at tage hånd om. Med fokus på psykiske lidelser.

– Her kan man gå ind og chatte med hinanden anonymt, og så vil der være rådgivere tilknyttet 24/7. Så de især unge kan få fat i nogen.

– Så de har et forum, hvor de kan tale med hinanden.

Jeanette (tv.) og Stine ser frem til en spændende dag i Fredericia.

– Der findes ting som Børnetelefonen, og dem vil vi gerne prøve at aflaste lidt og skabe noget værdi ved, at problemerne opsnappes og løses i tide, forklarer de om idéen, som er målrettet især teenagere og også vil gøre det muligt for ligesindede at mødes i virkeligheden.

– Men det vil også være muligt at være helt anonym på app’en, og login foregår med enten uni-login eller en særskilt bruger.

Tanken er, at det skal være helt gratis for brugeren, og derfor er de to iværksætteres mål at få funding fra fonde og lignende. Men lige nu og her er deres fokus på konkurrencen i Fredericia.

– Her skal vi pitche vores idé foran dommerne. Det glæder vi os til. Og efterfølgende er vores mål da at arbejde videre med app’en, uanset om vi går videre fra konkurrencen eller ej.

– Men vi vil selvfølgelig meget gerne gå videre. Det er derfor, vi er med, smiler de begge.

Et helt særligt vokslys
Også Sascha og Cecilie glæder sig utrolig meget til at deltage med deres virksomhed LUNDBLAD.

Sascha (tv.) og Cecilie er klar med en prototype i Fredericia.

– Vi har lavet et vegansk duftlys på økologiske sojabønner, indleder Sascha.

– Den er 100% plantebaseret og dermed vegansk – derfor er det også meget mere miljøvenligt end stearin og paraffin, supplerer Cecilie.

– Normalt udleder stearinlys, som vi kender dem, en masse giftige materialer, og det gør det her lys ikke, fortsætter Cecilie om prototypen af lyset, som har duften af æble.

– Der er 98% færre partikler i dem, og det gør dem meget bedre for fx astmatikere.

Det veganske duftlys kan vare lige så længe som et normalt lys og er i tilgift nedbrydeligt, lyder det om produktet, som de regner med at arbejde videre med efter konkurrencen – og udvide deres sortiment.

Duftlyset, det hele handler om.

– Og så kan det faktisk i princippet også bruges som en creme, hvis det er, forklarer duoen, inden de afslører tanken bag deres idé:

– Vi har en passi0n for duftlys og brugskunst, og så passede det bare godt, lyder det fra Sascha, der sammen med Cecilie har fået en grafiker til at lave et flot logo.

De to elever er altså helt klar til konkurrencen i Fredericia, hvor de bare ser frem til at skulle vise deres prototype frem samt pitche og fortælle om deres bæredygtige produkt.

– Vi glæder os! Det bliver helt sikkert spændende!

– Bare hele oplevelsen bliver god! Og så bliver det meget sjovt at høre, hvad andre har fundet på, slutter de.

Vi følger de fire grupper i løbet af konkurrencen i Fredericia, hvor de er afsted sammen med deres underviser Søren, og du kan få seneste nyt fra konkurrencen her på eucnvs.dk.