Lørdag 21. maj var der gul fest på Klostertorvet i Kalundborg.

Som en hyldest og en optakt til det kommende Tour De France var der arrangeret spændende aktiviteter, taler og en afsløring af den (ene) flotte kæmpecykel, som dygtige elever fra Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser har lavet.

Til at kickstarte den gule fest var Kalundborgs borgmester Martin Damm mødt op, for at indlede festen med en tale og han blev fulgt op af Uddannelseschef på Processkolen i Kalundborg, Leif Dam Pedersen.

Efter de flotte taler og indvielsen af kæmpecyklen var der opsat en masse aktiviteter, til folk i alle aldre.

Her kunne man bl.a. prøve kræfter med Tour De France-motionscykler, købe Tour De France-merchandise, lave sit eget Tour badge eller få tjekket sin cykel igennem af FRI Bikeshop.

Afsløringen af cyklen, talerne og aktiviteterne var den perfekte måde at varme op til Tour De France på. Vi ser frem til, at de mange cykelryttere kører igennem Kalundborg – og forbi vores enorme cykel – lørdag 2. juni 2022.

Fun facts om kæmpecyklen:

Cyklen, der vejer godt 100 kg, er skaleret 1:4 og er derfor 4,5 meter høj og 8 meter lang og cykelhjulene har en diameter på 3 meter.

Både denne og den anden kæmpecykel, der står i Holbæk Sportsby, er lavet af elever fra smedeuddannelsen og malet af elever fra maleruddannelsen på EUC Nordvestsjælland afd. Holbæk. Derudover er det seje elever fra Processkolen i Kalundborg, der har hjulpet med at fragte og opstille kæmpecyklen i Kalundborg.