I Fårevejle har vi et anderledes 10. klassestilbud, der har fokus på at gøre eleverne klogere på dem selv og deres interesser, så de efterfølgende kan vælge den rette ungdomsuddannelse for dem.

Det kan de med 10. Klasse ERHVERV, hvor man enten kan gå på Mad- eller Værkstedslinjen alt efter om man vil have fokus på fødevareproduktion og service eller bygge- og håndværksbranchen.

En masse erfaringer og oplevelser
Samtidig med at man får afprøvet forskellige erhvervsuddannelser, er i praktik og tager på forskellige virksomhedsbesøg, har eleverne også dansk, engelsk, matematik og idræt.

Det giver eleverne mulighed for at styrke deres faglighed i de forskellige fag og få et indblik i hvilke muligheder for videreuddannelse der er, og hvad der er for dem og hvad der ikke er.

Kristoffer Vestergaard 10. Klasse Mad fortæller:
– Jeg har haft et fantastisk 10. skoleår, det er meget bedre end en almindelig 10. klasse, synes jeg. Vi har fokus på det erhvervsrettede, og vi har prøvet mange forskellige ting indenfor mad. Vi har arbejdet i køkkenet, og jeg har fået et større indblik i bl.a. kokkeuddannelsen, og hvad det kræver for at blive kok.

Kristoffer overvejer at starte på kokkeuddannelsen efter 10. klasse, og syntes at 10. klasse Mad har givet ham et meget godt indblik i uddannelsen før han er startet på den. Han har også her fundet ud af, at kokkeuddannelsen er for ham, da han har prøvet at arbejde praktisk med faget.

Kristoffer fortæller også:
– Den bedste oplevelse på 10. Klasse Mad har været Masterchef, hvor vi selv skulle vælge eller opfinde en madret, tilberede den, anrette den og præsentere den foran et dommerpanel af eksperter. Det var virkelig fedt.

Kristoffer fra Masterchef 2019: Kristoffer er nr. 3 fra venstre på det første billede. 

En lille skole
I Fårevejle er vi en lille skole, hvor vi udover 10. klasse også har vores erhvervsuddannelser inden for madbranchen, tømreruddannelsen og grundforløb 1: MEGO/METO og Byg et hus.

På grund af vores størrelse arbejder vi på kryds af tværs af uddannelserne, og alle kender alle.

Kristoffer pointerer:
– Generelt så har jeg været rigtig glad for sammenværet og fælleskabet mellem eleverne i 10. klasse og grundforløbene på erhvervsuddannelserne. Det er som om vi alle går i klasse sammen. Og lærerne kunne ikke være bedre. De hjælper en og er altid i godt humør.

Vil du også starte på 10. klasse ERHVERV til august 2020?
Det kan du stadig nå. Vi har nemlig stadig nogle ledige pladser. Kontakt vores uddannelsesleder i Fårevejle Helle R. Sonne på hrs@eucnvs.dk eller 23 65 73 44 og hør nærmere.