Endelig, endelig, endelig. Torsdag morgen 28. april blev Skills City i Høng – lokationen for dette års DM i Skills 2022 – langt om længe åbnet med et brag af en åbningsceremoni.

Først med indmarch for hver enkelt af både konkurrence- og demonstrationsfag, hvor deltagerne ved årets DM kom ind med store smil på læberne. Derefter fik flere prominente personer – herunder Børne- og Uddannelsesminister Pernille Rosenkrantz-Theil, borgmester i Kalundborg Kommune Martin Damm og formanden for Region Sjælland – ordet foran et hav af mennesker.

Festen er i gang
Da åbningsceremonien var overstået omkring kl. 10.00, strømmede de hundredevis af konkurrencedeltagere ud i de mange telte i Skills City. Klar til for alvor at komme i gang med konkurrencen og dermed dysten om danmarksmesterskabet.

Kort efter begyndte de mange busser med grundskoleelever at strømme ind, og de indtog hurtigt telte og haller for at opleve både konkurrencefag og prøve, mærke og føle mange af erhvervsuddannelserne.

Masser at prøve
For vores vedkommende kunne eleverne blandt andet få en smagsprøve på procesoperatør, gastronom, tagdækker, struktør, murer, tømrer, glarmester og personvognsmekaniker, hvor der var forskellige konkurrencer, de kunne prøve og måske vinde præmier undervejs.

I år er det første DM i Skills efter corona, og det var skønt på denne første dag at se elever flyve rundt og prøve deres skills af, mens deltagerne koncentrerede knoklede løs med arbejdet.

De besøgende kunne også besøge vores stand for Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, hvor det var muligt at dyste mod hinanden i et slag puslespil og vinde en goodiebag.

Fredag og lørdag arbejder deltagerne videre, og der vil også her være gratis adgang for alle, som har lyst til at opleve den mangfoldige verden af erhvervsuddannelser.

Vi opdaterer løbende på vores Instagram-profil – følg med på @eucnvs

Herunder har vi samlet links fra dagen, hvor du kan læse, høre og se, hvordan det gik til: