Endelig, endelig, endelig. Ventetiden er ovre, og DM i Skills kører nu på livet løs i Arena Næstved.

Torsdag morgen 4. april 2019 var undervisningsminister Merete Riisager således på plads i Næstved, hvor hun bød velkommen til det, der populært kaldes danmarksmesterskaberne i håndværk.

Indmarch
Derefter stod den på den efterhånden traditionsrige indmarch, hvor deltagerne fra de mange konkurrencefag indtog scenen én ad gangen til stor jubel for de mange, mange tilskuere.

Og så skulle de ellers i gang med arbejdet. Ikke mere udenomssnak. Nu gjaldt det det, de hundredevis af erhvervsskole-elever var mødt op for: for at vise deres fag frem og knokle for at blive landets bedste indenfor lige netop deres fag.

VORES DELTAGERE

Fuld fokus
Derfor var koncentrationen også stor rundt omkring ved konkurrenceområderne, hvor blandt andre vores alubyggere, glarmestre, tagdækkere, isolatører og tømrer levede sig helt ind i dagens arbejde for at få en så god start som muligt.

Og det fik de (se selv billederne nederst).

Prøv selv
Det var ikke kun i konkurrencefagene, at der var travlt torsdag. Også i demonstrationsfagene var der fyldt med nysgerrige besøgende, der ville prøve, mærke og føle de interessante fag. Også her havde vi elever med hos blandt andet procesoperatørerne og ernæringsassistent.

Vi er med også fredag og lørdag, når de mange deltagere skal færdiggøre deres arbejde, og der skal kåres vindere – også af Skills-stafetten.

Se fotos fra første dag: