Igen i år har vores struktør-faglærer og nu landstræner, Thomas Hagen, fået til opgave at udvikle DM i Skills opgaven i struktør-faget.

Vores struktør-faglærer Thomas Hagen er blevet landstræner for struktørfaget, og det er bl.a. hans opgave at træne de kvalificerede fra Danmark til Euroskills inden for struktørfaget.

Inden Euroskills til efteråret, har Thomas Hagen og fem af hans elever arbejdet på struktøropgaven til DM i Skills 2021. Det gjorde de i uge 26 i struktør-hallen i Audebo på EUC Nordvestsjælland. Hele processen blev filmet, og videoen vil blive vist under DM i Skills 2021 i Fredericia.

Borgmesterbesøg
Det er en stor ære at få lov til at udvikle og udarbejde DM i Skills 2021-struktøropgaven. Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak besøgte derfor struktørhallen tirsdag 23. juni og fik både en snak med vores landstræner Thomas Hagen og eleverne, som fortalte hende om deres arbejde med DM i Skills-opgaven og struktørfaget.

2021-opgaven inspireret af Miami
Ligesom sidste år skal deltagerne i DM i Skills 2021 bygge en pylon og et brodæk, og tilsammen skal de forskellige deltageres slutprodukter udgøre en bro.

Broen der skal bygges under DM i Skills 2021 er inspireret af en bro i Miami, som Thomas Hagen har set på sin ferie på den tropiske by i Florida i 2019.

2021-opgaven er altså helt anderledes, selvom deltagerne også skulle bygge en bro i 2020, men den bro der skulle bygges var asiatisk inspireret, hvorimod 2021-broen har en helt anden karakter.

En udfordrende og anderledes opgave
En af de elever, der har været med til at bygge DM i Skills opgaven er Anders Johansson, som lige har afsluttet grundforløb 2 på struktøruddannelsen.

Anders startede på struktøruddannelsen efter at have arbejdet som ufaglært struktør i halvandet år, og det var her, at han fandt ud, at det var det han skulle.

Om arbejdet med DM i Skills 2021-opgaven fortæller Anders:

– Det er anderledes og udfordrende – jeg synes i hvert fald, at det er sjovt at være med, fordi man bliver udfordret på nogen lidt andre måder end på grundforløbet, og de opgaver man arbejder med der.

Anders starter i lære hos Aarsleff A/S inden længe.

En stor tak til vores sponsorer
For at kunne bygge DM i Skills opgaven har vi fået udleveret de materialer, vi skal bruge fra vores sponsorer og samarbejdspartnere. Vi har fået plader og træ fra Stark og Peri, og så har vi fået beton fra LM Byg og Aarsleff A/S. En stor tak går derfor til vores sponsorer under DM i Skills.