Undervisningsministeriet har valgt at give nogle af eleverne på grundforløb 2 af erhvervsuddannelserne en ekstra chance, da man i resten af 2020 kan starte på en ny erhvervsuddannelse selvom man har opbrugt sine tre klip.

Tre klip på grundforløb 2
Det er sådan, at en ansøger kun kan optages på grundforløb 2 af en erhvervsuddannelse tre gange, men denne regel har undervisningsministeriet besluttet at suspendere resten af 2020.

Undervisningsministeriet skriver blandt andet på sin hjemmeside:
– For at sikre at flest mulige erhvervsuddannelseselever gennemfører deres uddannelse, suspenderes denne regel midlertidigt resten af 2020, så uddannelsesstart på grundforløbets anden del ikke tæller med som et uddannelsesforsøg.

En enestående mulighed
Dette initiativ er vi rigtig glade for på EUC Nordvestsjælland.

Direktør Steffen Lund siger:
– Dette kan betyde alverden for nogle af de elever, som på grund af corona eller andre årsager ikke har gennemført deres erhvervsuddannelse. Det giver os muligheden for at give dem en ekstra chance. Samtidig er det jo også en stor samfundsgevinst at støtte de unge i at få en uddannelse.

På EUC Nordvestsjælland
Vil du starte på en erhvervsuddannelse kan du derfor stadig det i resten af 2020. På EUC Nordvestsjælland kan du starte på en af vores erhvervsuddannelse til august eller oktober.

Opstart 10. august:

Opstart 10. august og 26. oktober

Læs mere om det ekstra klip på erhvervsuddannelserne hos Nordvestnyt