Næstved Storcenter dannede i slutningen af januar ramme om den årlige regionale entreprenørskabsmesse, hvor en masse initiativrige unge mennesker deltog. Der var stor aktivitet på de 81 stande, som alle blev bedømt af et dommerpanel bestående af Nordea, repræsentanter fra det lokale erhvervsliv og erhvervsrådene.

Fik pengepræmie af Nordea
Blandt deltagerne var iværksætterne Stine Sjursen og Jeanette Holland, som modtog en pris på 2000 kr. af Nordea for deres virksomhedside – en app for unge, der har det svært. App’en skal fungere som et chatforum, hvor unge kan chatte sammen og støtte hinanden, ligesom der også er mulighed for at få professionel hjælp og rådgivning fra fx psykologer. App’en henvender sig til unge mellem 9 og 20 år.

Stine (tv.) og Jeanette med deres præmiecheck fra Nordea.

Også Maia Madsen og hendes virksomhed Golden Dreams gjorde en rigtig god figur ved messen, og hun blev udvalgt til at gå videre til den nationale entreprenørskabsmesse i Odense. Virksomheden Golden Dreams udvikler unikke drømmefangere produceret efter kundernes individuelle ønsker.

Maja med virksomheden Golden Dreams.

God feedback undervejs
Virksomheden Lundblad blev også udvalgt til at gå videre til de nationale mesterskaber. Cecilie Lund Sørensen og Sascha Holmblad Roed Hansen står bag virksomheden, og deres forretningside er veganske duftlys. Sojalys, der har 98% færre skadelige partikler end traditionelle stearinlys.

Cecilie og Sascha udtaler sammenstemmende:

– Det er meget spændende at være gået videre, og vi er meget glad for den gode feedback fra dommerne.

Sascha og Cecilie har fundet på idéen med veganske duftlys.

Maia stemmer i og siger:

– Det har simpelthen været så sjovt og jeg glæder mig meget til vi skal til Odense. Der er utrolig meget energi og det er interessant at møde så mange andre unge iværksættere.

Udvikler idéer på EUX Business
Alle fem deltagere går i øjeblikket på EUX Business på EUC Nordvestsjælland, hvor de har fået hjælp til at udvikle og realisere deres ideer. Eleverne blev bl.a. bedømt på, hvorvidt virksomhedsideen var innovativ og realistisk, samt på virksomhedens forretningsplan og budget.

De glade vindere.

Den regionale entreprenørskabsmesse afholdes hvert år af Fonden for Entreprenørskab (tidligere Young Enterprise), og unge iværksættere fra hele landet deltager, udveksler ideer og får støtte og sparring til at starte deres virksomhed op.