Erhvervsuddannelse
Ernæringsassistent
Lær hvordan man kombinerer god mad og smag på en sund og tiltalende måde.

Erhvervsuddannelse
Ernæringsassistent
Lær hvordan man kombinerer god mad og smag på en sund og tiltalende måde.
Som ernæringsassistent lærer du om alle de forskellige råvarers kvaliteter samt de næringsmæssige krav, og kan tilpasse den til den rigtige målgruppe, om det så er børn, syge eller ældre.
Du lærer også, hvad det vil sige, når der tales om fedtbegrænsning, vitamin- og proteinindhold samt diæter, allergier og intolerance og kan tage hensyn til disse, når du planlægger dine retter.
Udover selve madlavningen, lærer du også om indkøb og økonomi samt hvordan man planlægger arbejdet og samarbejdet i store køkkener.
Ofte arbejder man som ernæringsassistent i køkkenet på plejehjem, institutioner, hospitaler eller i en kantine.
Når du er færdig med dit grundforløb, skal du videre på hovedforløbet, som veksler mellem at være ude i lære og på kortere skoleophold. Vi udbyder kun grundforløbet – hovedforløbet tages på anden skole.

Elevtjenesten, Holbæk
Vejledning
72 290 100
elevtjenesten@eucnvs.dk
Det er vigtigt at det smager godt, og at det ser tiltalende ud for fx borgeren, så det ikke bare er ernæringsrigtig mad.
Natthida Phuangmalai
Skills Denmark