I går aftes afholdte vi EUC by Night for anden gang. EUC by Night afholdes den sidste torsdag i hver måned, og er et arrangement der er for alle interesserede. Det særlige ved EUC by Night er, at det er en god mulighed for at komme og se vores elevers arbejde. Man får nemlig et lille smugkig ind i uddannelserne, og hvordan man arbejder i praksis i undervisningen.

Og denne aften var der også rig mulighed for netop det, da man kunne komme og se noget af det arbejde, de forskellige elever allerede havde lavet, og deres fortsatte arbejde med det. Undervisningen var nemlig blevet omlagt, så eleverne mødte ind senere, og havde aftenundervisning i deres praktiske fag.

Man havde mulighed for at besøge murerafdeling. Her kunne man se murerne fra hovedforløbet i fuld gang med at arbejde med opbygningen af pæne hushjørner og fliselægning. Dette gav god mulighed for at få et indtryk af det præcisionsarbejde der ligger i murerarbejdet, med f.eks. opmålinger og med at få sat det hele, så det står lige.

Der var kommet både interesserede gæster og stolte familiemedlemmer for at se murerelevernes fine arbejde. Og lærerne stod til rådighed for at snakke med gæsterne om selve murerfaget, og hvad eleverne var i gang med.

Lige ved siden af, i den nye tømrerhal, hvor grundforløb 1 i ”byg et hus” til dagligt arbejder, var der også fyldt godt op med interesserede gæster.

Alle eleverne fra grundforløb 1 var mødt op sammen med deres forældre. De gav en rundvisning, og forældrene fik lov til at se de fine træhuse, som deres børn havde arbejdet med, siden deres start. Og de kunne høre nærmere om arbejdet og uddannelserne på EUC, så de fik et indblik i, hvordan deres børns uddannelse er skruet sammen, og hvad de har lavet, og hvad de kommer til at lave den kommende tid.

Og der var igen tvivl om, at de fine træhuse vidnede om nogle dygtige elever med et godt håndelag.

Og hvis man lod sin tur rundt på skolen gå videre til  lokale c167, kunne man møde nogle virkelig seje håndværker-piger! Det var vores Boss-Ladies, der sad klar til en hyggelig, sjov, og inspirerende snak om, hvordan det er at være kvinde i en uddannelsesverden der, i høj grad, er mandsdomineret. De har lavet en gruppe, hvor de samles til hygge, og har et formål om at udfordre de stereotyper der eksisterer om, at det kun er mænd, der kan passe ind i et håndværkerjob.

Boss-Ladies har klaret sig godt på deres uddannelse. De har været tilfredse med deres uddannelsesvalg, og anbefaler helt sikkert flere piger at søge ind på uddannelserne, og netop ikke lade sig skræmme væk af, at der er en overvægt af drenge.

Fortsatte man længere ned ad gangen kunne man finde business-afdelingen. Her var eleverne i gang med at pitche deres nye og innovative ideer, foran et dommerpanel af business-lærere, ligesom i det kendte TV-program, Løvens Hule.

Evnen til at få innovative ideer er vigtig at fremelske, og det blev der rig mulighed for denne aften. Der blev pitchet mange gode og fantasifulde nye ideer.

Eleverne fra tandklinik-uddannelsen var her også denne aften. Her kunne alle de interesserede fremmødte få et indblik i, hvordan undervisningen i at lave plastfyldninger og røntgenbilleder foregår. Eleverne bruger her en dukke med tænder, der minder om rigtige tænder, til at øve sig på.

Hvis man var frisk på en lille gåtur over på den anden side af vejen, til nr. 14, kunne man få lov til at besøge vores auto- og smed-uddannelser. Her kunne man se noget af det, eleverne havde lavet i undervisningen – fuldt ud færdigt og i brug. De havde nemlig lavet deres egen grill i undervisningen. Og denne aften skulle de afprøves. Så de inviterede til, at man kunne komme til bålhygge og overvære afprøvningen af de nyproducerede griller.

I vores gymnasier var der også åbent by Night – læs mere om EUC by Night på Slotshaven Gymnasium her og Allikelund Gymnasium her.