Nu er den allerførste hydrauliske Potain bomkran kommet her til landet.

Det drejer sig om en Potain bomkran model MRH 125, der har skinnekørende undervogn. Den har ligeledes en bomlængde på 30 meter, en mastehøjde på 20 meter, og kan løfte op til 8 tons.

Og det særlige ved netop denne bomkran, i forhold til de andre i Danmark, er det hydrauliske løft af bommen. Jørgen Saaby, teknisk chef i Kraner og Hejs i Ajos, nævner at, ”Det er ikke første gang, vi bringer en bomkran ind på det danske marked, men denne nye hydrauliske bomkran har ikke tidligere været i Danmark”. Ligeledes påpeger han også, at der sådan set ikke har været den store tradition for bomkraner i Danmark, men at han sagtens kan se den anvendt til formål herhjemme.

Og Jørn Rauff Larsen (afdelingschef for Kraner og Hejs) glæder sig da også over at EUC Nordvestsjælland nu er den førte danske kunde til en model MRH 125.

EUC Nordvestsjælland har lejet bomkranen hos Ajos A/S for en periode på 10 år, og med en købsoption, som vi har mulighed for at aktivere undervejs.

Og det er meningen at den nye bomkran skal komme vores elever til gode i mange år fremover. Vi har nemlig i sinde at bruge den hydrauliske bomkran i vores undervisning af kranførere.

Bomkranen er blevet udvalgt og indhentet på baggrund af en fælles inspektion mellem Jørn Rauff Larsen og Roland B. Olsen (kranfaglærer fra EUC Nordvestsjællands afdeling i Audebo). Det foregik på entreprenørmessen Bauma i München i foråret. Her var kranen udstillet og Potains specialister stod klar til at svare på spørgsmål. Ajos kom derefter med et fordelagtigt tilbud til EUC Nordvestsjælland, om at levere kranen fra det franske firma Potain, og en handel blev indgået.

Kranen kom til Danmark adskilt, og er netop nu ved at blive samlet af Ajos montører.

Alt dette kan du læse mere om her.