På vores afdeling i Holbæk havde vi mandag 1. november 2021 fornemt besøg, da den nye formand for EurosSkills 2025 skulle udnævnes. Udover repræsentanter fra Dansk Industri og Skills Denmark var også børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz Theil (S) og tidligere statsminister Poul Nyrup mødt op. Sidstnævnte for at modtage hvervet som formand for det forestående EuroSkills, der om tre-fire år skal holdes på dansk grund.

Forberedelserne i fuld gang
Det strålede ud af Poul Nyrup, at han glæder sig til at tage hul på den nye opgave, hvilket han også slår fast i en pressemeddelelse fra Skills Denmark:

− Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet, og jeg ser frem til at arbejde mig ind i Skills-bevægelsen i Danmark og Europa. Det er et kæmpe event, vi skal afholde i Herning i 2025, og forberedelserne starter allerede nu. Derudover skal vi selvfølgelig bruge europamesterskaberne og alle de andre Skills-aktiviteter til at sætte endnu mere fokus på de gode muligheder en faglært karriere tilbyder de unge.

Læs hele pressemeddelelsen

Det var børne- og undervisningsministeren, der stod for selve udnævnelsen af Poul Nyrup som formand for EuroSkills 2025, og derefter tog direktør for EUC Nordvestsjælland Steffen Lund ordet for blandt andet at fortælle om det store arbejde, der bliver gjort med forberedelserne til DM i Skills næste år, som afholdes i Høng. Og der skal lægges mindst lige så mange kræfter i EuroSkills 2025 i Herning, hvor formand Poul Nyrup kommer til at få en fremtrædende rolle.

Talenterne i fokus
Ved EuroSkills – ligesom ved DM i Skills – handler det om, at lovende unge talenter indenfor erhvervsskolerne viser deres evner frem, og derfor var der ved dagens udnævnelse også to af de elever med, som det hele i sidste handler om. Både struktørelev Freja Hermansen og elektrikerelev Mads Sørensen var nemlig med og gik i dialog med både Rosenkrantz-Theil og Poul Nyrup om deres erfaringer fra deres fag og om, hvordan de har mulighed for at bruge deres skills i arbejdet.

Som afslutning på besøget var alle rundt på EUC Nordvestsjællands murer- og tømrerværksteder og snakke med de nuværende elever på både grund- og hovedforløb, som var i fuld gang med dagens arbejde.