Nu er der EUX-fest

Den eftertragtede hue bliver fredag d. 27. juni fejret af 27 EUX-studenter på EUC Nordvestsjælland. Ud af de 27 EUX-studenter er der to EUX-murer og en EUX-struktør – de første nogensinde i Nordvestsjælland, 3 tømrer og 21 eux-studenter indenfor det merkantile område; handel, detail og kontor.

EUX-uddannelsen er en erhvervsfaglig studentereksamen, hvor man kombinerer en erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen. Der er ingen tvivl om, at det har været et hårdt forløb, men nu ånder alle lettede op.

Glæde er stor hos de tekniske EUX-studenter.

EUX-murer Christian Holmgaard udtaler:

– Det er dejligt at være færdig. Man går jo og er overnervøs både før og efter man har været til eksamen, så det er skønt, at det er overstået nu. Og om 3 uger er der lige en svendeprøve, der også skal bestås.”

EUX-murer Benjamin Sandholdt Jensen fortsætter:

– Det er en fed uddannelse, fordi den både er boglig og praktisk. Man kan f.eks. vælge at læse videre til ingeniør og så har man jo allerede den praktiske ballast med sig. Men nu er der sommerferie og der skal slappes af,” afslutter Benjamin med et stort smil.

Med EUX -uddannelsen i ryggen kan eleverne vælge at gå ud og arbejde indenfor deres fag eller de kan vælge at læse videre. Det både kan være på de kortere videregående uddannelser samt på universitet.

Den første EUX-struktør Svend A. Taarn er lige nu bare glad og siger:

– Ja alle kalder mig kloge-Åge, men jeg mener nu ikke, jeg er klogere end andre. Jeg kan stadig væk lære en masse i den praktiske del af faget. Men lige nu er jeg bare glad, og der er ikke noget, der kan slå den følelse.”

EUX-studenter fra Business er klar til sommerferie.

Nu er der fest for alle EUX-studenter og deres forældre, kærester og børn, som er samlet for at ønske dem alle et kæmpe stort tillykke. Alle er enige om, at EUX-studenterne er nået så langt, fordi de har været positive og gået til opgaverne med stort engagement.

Nu skal der festes igennem – og planer for dagen bliver lagt.