Spændingen var til at tage at føle på, da vores EUX Business-elever én efter én satte sig i det store venterum på EUC Nordvestsjælland i Holbæk fredag 19. juni 2020.

Års hårdt arbejde gav huen
Alle sad de med små-nervøse blikke og skulle lige have styr på det allersidste inden sidste eksamen. Men de glædede sig også – det var der ingen tvivl om. Glædede sig til kulminationen på flere års knoklen og hårdt arbejde på EUX – uddannelsen, der kombinerer en erhvervsuddannelse og en studentereksamen. Og så glædede de sig selvfølgelig også til at få den smukke grå studenterhue med det røde bånd på.

− Det er dejligt at være nået hertil. Det har været hårdt og nogle lange skoledag undervejs, så det er en stor forløsning at blive student, lød det fra Cathrine, der som en af de første kom ud til sin ventende familie. Nu som student.

− EUX’en har været en god men også en hård uddannelse. I dag er det dog det hele værd, sluttede Cathrine, der nu har søgt ind på sygeplejerskeuddannelsen og bare venter på svar, med et smil.

Stor glæde hos alle
Hendes med-studenter havde samme gode fornemmelse, da de kom ud fra eksamenslokalet efter at have fået den endelige karakter. Glæden var ikke til at tage fejl af – heller ikke hos familier og venner, der naturligvis var stolte.

Studenterne blev fejret med manér på skolen, hvor deres nærmeste havde medbragt flag, champagne, lidt godt til ganen, og hvad der ellers hører til den søde studentertid.

På EUC Nordvestsjælland ønsker vi dem alle kæmpe tillykke med bedriften, uddannelsen og huen!

Nu kan alle studenterne glæde sig til næste weekend, hvor de skal ud på den traditionelle vogntur.