På Processkolen i Kalundborg går en række af vores dygtige EUX-elever (på PX2), og det seneste stykke tid har de knoklet på sammen at lave magasinet EUX Science.

Kombinerer fire fag
Det er et magasin, hvor eleverne bruger deres faglighed indenfor matematik, fysik, dansk og engelsk til at forklare forskellige ting. Eksempelvis hvordan man kan måle sin puls med en laser, og hvordan vektorregning kan bruges i fysik.

Og de har formuleret det som en række videnskabelige artikler, som er præsenteret og sat flot og let-læseligt op. Som deres undervisere Allan, Emil og Betina forklarer i forordet:

– Eleverne har udført forsøgene, lavet dybdegående forskning indenfor områderne samt produceret artiklerne med omtanke for jer som læsere.

En flot reception
Som afslutning på projektet afholdt elever og undervisere en reception på Processkolen i Kalundborg, hvor de havde i alt 100 trykte magasiner med, som nysgerrige sjæle kunne læse. Og dem var der mange af til receptionen, for magasinerne fik hurtigt ben at gå på.

Eleverne stod for både at dele dem ud og tale med de besøgende om, hvad de havde arbejdet med. Det redegjorde de utrolig flot for, som du kan fornemme her i stemningensvideoen fra dagen: