Mandag den 11. november 2019 fejrede Novo Nordisk, Novozymes og NNE 50-året for etableringen af deres fabrik i Kalundborg.

Novozymes producerer enzymer til for eksempel vaskemiddel, og Novo Nordisk producerer bl.a. insulin til mennesker med diabetes.

Repræsentanter fra EUC Nordvestsjælland var mødt op for at deltage i fejringen sammen med blandt andre Huxi Bach (som konferencier), Mads Øvlisen (dansk erhvervsmand og tidligere administrerende direktør for Novo Nordisk) og statsministeren, Mette Frederiksen.

Fra EUC Nordvestsjælland var både Karen Marie Bach Christensen (rektor på Allikelund Gymnasium), Lars Halberg (vicedirektør) og Leif Dam Pedersen (uddannelseschef på Processkolen) mødt op for at fejre begivenheden.

I sin tale ved fejringen lagde Mette Frederiksen vægt på, at Novo ansætter en meget bred vifte af faggrupper. Alt fra procesoperatører og håndværkere til akademikere. Og ligeledes nævner hun, hvordan byen Kalundborg leverer uddannelsesmulighederne for virksomhedernes kvalificerede arbejdskraft. Og hun nævner, at dette er noget vi, i Danmark, skal være stolte af.

Michael Hallgren, (produktionsdirektør/senior vice president) hos Novo Nordisk, nævner ligeledes, ved fejringen, at samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne er fremragende.

En af de uddannelsesinstitutioner som Novo har et fremragende samarbejde med er EUC Nordvestsjælland. En del af vores elever på bl.a. Processkolen i Kalundborg har lærerplads hos Novo. Derudover er der også mange, der vælger at blive i virksomheden efter endt uddannelse.

Vi er derfor med til at levere dygtig og højt kvalificeret arbejdskraft til Novo. Dette gælder særligt elever med en procesoperatør med pharmaspeciale og fødevareingrediens- og industrioperatøruddannelse.  Virksomheden har også vist stor glæde for vores elever med en håndværkerfaglig uddannelse.

Generelt giver Novo udtryk for at deres tilfredshed med den arbejdskraft de modtager fra uddannelsesinstitutionerne er stor.