I uge 39 afsluttedes forløbet med business-uddannelserne, hvor FGU-eleverne blandt andet har fået lov at arbejde med deres egen forretningsidé på forløbet ”Fra drøm til virkelighed” samt forløbet ”Din egen chef”, hvor de er blevet introduceret til økonomi og målgruppeovervejelser i forbindelse med start af egen virksomhed.

Vil starte egen virksomhed
Jonathan Hansen, der er FGU-elev, drømmer fx om at starte sit eget mobile diskotek.

– Det har været rigtig spændende at sat gang i hjernen. Jeg havde egentlig tænkt, at jeg skulle på HF, men nu overvejer jeg business, forklarer Jonathan om forløbet.

FGU står for Forberedende Grunduddannelse og er en to-årig uddannelse, der skal gøre den unge klar til at starte på en ungdomsuddannelse. Derfor har EUC Nordvestsjælland og FGU Nordvestsjælland indgået flere forskellige samarbejder, der skal sikre, at eleverne på FGU får en god og tryg overgang til en ungdomsuddannelse.

Et stærkt samarbejde på tværs
Gitte Vind der er pædagogisk leder på FGU er glade for samarbejdet.

– Det er vigtigt for vores målgruppe at se og opleve de muligheder, der er, når de skal videre i uddannelsessystemet, men også at reflektere over deres egne drømme. Det har forløbet med EUC Nordvestsjælland bidraget med, lyder det fra Gitte.

Uddannelsesleder på business Søren Rothmann er også rigtig glad for forløbet og samarbejdet med FGU.

– FGU er én af de skoler, vi modtager elever fra, og det er vigtigt for os, at de er bekendt med de mange muligheder vi har hos os, siger Søren.

EUC Nordvestsjælland, der har mere end 25 erhvervsuddannelser, har sammensat flere forskellige forløb, der skal introducere FGU-eleverne til de forskellige erhvervsuddannelser. Forløbet med business er et af flere. Der findes også forløb på de tekniske uddannelser som f.eks. murer og tømrer.