I området rundt omkring Skills City ses i disse dage en masse mennesker i orange jakker.

Disse orange jakker er velkomstguides, der i år er elever udlånt fra FGU Nordvestsjælland og deres job under DM i Skills 2022 er uhyre vigtigt. De skal nemlig sørge for, at alle de besøgende skoleelever kan finde vej til Skills-pladsen og, at eleverne efterfølgende bliver checket ind og får det rigtige armbånd.

Samarbejdet med FGU kom i stand længe inden Skills, da Direktør for FGU Nordvestsjælland Jørgen Ravnsbæk og Direktør for Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasiedirektør Steffen Lund gik sammen om at lave en aftale, som i disse dage bringer store smil frem hos både medarbejdere og elever fra FGU og NEG.

Da eleverne fra FGU er de første personer som skoleeleverne møder, når de ankommer til DM i Skills, har en af de vigtigste opgaver for FGU-eleverne været at være imødekommende, smilende og servicemindede – en opgave de har udført til perfektion, fortæller Jannik Holbech Rasmussen, Uddannelsesleder fra Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser og fortsætter:

Samarbejdet med FGU har både op til og under DM i Skills været sublimt og da FGU Nordvestsjælland er en vigtig og god samarbejdspartner for os ved jeg, at det ikke er sidste gang, vi får lavet sådan en aftale”.

For at klæde FGU eleverne på til opgaven lavede Uddannelsesleder Jannik Holbech Rasmussen en instruktionsvideo til eleverne, som de fik vist inden DM i Skills begyndte og her havde eleverne også mulighed for at stille alle de spørgsmål de måtte have. På denne måde var alle klædt godt på inden det gik løs torsdag i Høng.

Fredag bliver de orange jakker også uhyre vigtige, da de her skal hjælpe de 8-klasseselever, der skal dyste i Skills-stafetten med at finde vej ned til den store scene, samtidig med, at de skal guide alle de andre skoleelever den anden vej. Vi er dog sikre på, at de også vil klare denne opgave til UG.