På EUC Nordvestsjælland tilbyder vi som noget nyt i skoleåret 2021/22 brobygningsaktiviteter for gymnasieelever og studenter.

Det kan være, at man i løbet af sin gymnasietid finder ud af, at praktisk arbejde er lige noget for én, og man vil hellere være faglært end at tage en længere videregående uddannelse, så kan man på EUC Nordvestsjælland snuse lidt til, hvad det vil sige at gå på en erhvervsuddannelse.

Det kan man enten ved at komme i "Studiepraktik på en erhvervsuddannelse", være "Studerende for en dag" på EUC Nordvestsjælland eller booke et oplæg med en "Uddannelsesambassadør".

Studiepraktik på en erhvervsuddannelse

Studiepraktik er for dig, der har afsluttet din ungdomsuddannelser (fx stx, hhx, htx eller hf) eller er i gang med det sidste år på din ungdomsuddannelse. Som gymnasieelev i 3.g kan du komme i studiepraktik på en erhvervsuddannelse hos os.

Praktikperioden er onsdag til torsdag i uge 43, og du har i disse to dage mulighed for at opleve, hvad der kendetegner studiemiljøet, det afvekslende læringsmiljø, hvor teori og praksis kombineres, og du har ikke mindst mulighed for at møde vores studerende, undervisere og vejledere.

Du kan komme i studiepraktik på følgende to uddannelser:

Studerende for en dag

Besøg EUC Nordvestsjælland og få et indtryk af de faglige og sociale rammer, så du kan se om uddannelsen matcher dine forventninger. Jo mere dine forventninger til en uddannelse stemmer overens med virkeligheden på uddannelsen, jo tættere er du på et godt valg.

Som ”Studerende for en dag” kan du opleve vores uddannelser indefra og være med i faglige og sociale aktiviteter på en af de uddannelser, du overvejer. På nogle uddannelser kan du komme med i værkstedet og for alvor få fingrene i faget, andre steder kan du komme med på teoretiske holdtimer.

Inden du tilmelder dig

Inden du tilmelder dig ”Studerende for en dag” eller vores "Studiepraktik" er det en god idé at du sætter dig ind i, hvad uddannelsen går ud på. Du kan fx læse mere på vores hjemmeside eller på ug.dk. Hvis du har spørgsmål, så får du rig mulighed for at stille dem under på selve dagen til studerende, undervisere eller studievejledere.

Vil du høre mere vores "Studiepraktik" eller det at være "Studerende hos os for en dag", så kontakt vores elevtjeneste eller din vejleder fra Studievalg Danmark.

Praktisk info

Uddannelsestesten