Freja Lind Hermansen, der i marts blev udlært som struktør fra Audebo, vandt i dag elevhædersprisen ved Byggeriets Diversitetsdag.

Prisen gives til en elev på en af byggeriets uddannelser, der har gjort en særlig indsats for at få flere kvinder ind i bygge- og anlægsbranchen.

Til at overrække den fornemme pris var Ligestillingsminister Trine Bramsen mødt op, og hun roste prisens hovedperson i store vendinger:

Allerede nu er hun en inspiration fra mange, men hun er rollemodel for endnu flere. For hun har brugt tid og energi på at fortælle de gode historier og oplevelser hun har haft, så hun netop inspirerer andre kvinder og piger til at turde vælge den samme vej som hende”.

Derefter læste Ligestillingsministeren priskomiteens begrundelse op, som vakte både latter, smil og tårer hos Freja og de andre fremmødte:

Det har været svært at vælge imellem så mange dygtige og inspirerende kandidater til årets elevhæderspris. Alligevel er der en, der stikker ud. Hun har gjort en kæmpe indsats for at få flere kvinder til at opdage struktørfaget og for at nævne nogle få ting er hun bl.a. med i boss ladies som ambassadør, hvor hun besøger grundskoler for at vise unge piger, at struktørfaget også er en mulighed. Derudover har hun været en del af Aarsleffs lærlingeindsats i forhold til at tiltrække flere kvinder til faget, og listen over optrædener og interviews hun har haft – og givet – om sin uddannelse og om at være kvinde i et typisk mandefag er alenlange. Ydermere er hun en super dygtig elev, der fik den højeste udmærkelse i marts og hun er en god kollega, der alle steder bidrager til fællesskabet”.

Rosende vendinger og tårer i øjnene var der også masser af efter overrækkelsen, da Frejas lærer igennem hele forløbet, Thomas Hagen, fortalte hvorfor det var den helt rigtige vinder, der stod på scenen:

Hun har gjort et kæmpe stykke arbejde for os, for skolen og for hele struktørfaget. Hun har stillet op til alt, hvad vi har bedt hende om. Så det er fuldt fortjent, at Freja vinder en hæderspris i dag. Jeg er simpelthen så rørt over den anerkendelse hun får i dag. Det er en fantastisk afslutning på en epoke vi har haft sammen i de snart 4 år vi har kendt hinanden og vi har opbygget et helt fantastisk kammeratskab, så det er fantastisk”.

Selv var hovedpersonen lidt mere ydmyg da snakken faldt på, hvorfor hun havde valgt at gå forrest som en rollemodel og hvad hun håber, der kommer ud af det i fremtiden:

Jeg er super taknemmelig for prisen, men jeg føler jo, at jeg bare har gjort det jeg kan, for at andre kvinder og piger får øjnene op for uddannelsen og for byggebranchen generelt. Jeg prøver altid at være en god kollega, og jeg føler også, at jeg har et ansvar overfor de kvinder, der kommer på byggepladsen efter mig. De skal tages godt imod af de mandlige kollegaer og jeg tænker, at hvis mændene har oplevet en god og dygtig, kvindelig kollega før i tiden, så vil nogle af deres fordomme forhåbentlig være aflivet. Når det er sagt, så er jeg selvfølgelig vildt glad for den ros og anerkendelse jeg har fået ved at vinde hædersprisen og jeg håber, at det arbejde jeg har gjort under min uddannelse, vil give nogle flere kvinder mod på at tage en erhvervsuddannelse inden for bygge- og anlægsbranchen”.

Udover den meget fornemme pris og æren, fulgte der også en check på 25.000 kr. med.