Fremtiden er spændende

Her på EUC Nordvestsjælland oplever vi en stigende interesse for vores erhvervsuddannelser. Det har resulteret i, at vi udvider med flere uddannelsestilbud både i Holbæk, Fårevejle og Asnæs i Odsherred og har derudover lige fået godkendt opstart af elektrikeruddannelsen i Kalundborg fra august. Den 11. januar startede de første nye erhvervsuddannelser op, hvor man som noget nyt også kan starte som f.eks. ernæringsassistent eller snedker.

Dette er en utrolig god og positiv udvikling disse år, hvor erhvervsuddannelserne er til stor debat, og hvor der fra politisk side er et ønske om flere faglærte samt mere uddannelse til yderområderne. I den sammenhæng er Nordvestsjælland et af de områder i Danamark, hvor erhvervsuddannelserne vinder frem, og nye erhvervsuddannelser ser dagens lys.

I Nordvestsjælland opleves der, i modsætning til det gængse billede i medierne, en voksende interesse for erhvervsuddannelserne. I 2017 valgte godt 21,4% af en årgang i Holbæk at starte på en erhvervsuddannelse, hvor det i 2016 kun var 17%. Landsgennemsnittet ligger på 18,5%*. I både Odsherred og Kalundborg er det hver fjerde, der vælger en erhvervsuddannelse, hvilket ligger højt i forhold til landsgennemsnittet. Odsherred ligger i 2017 på 25,2% og Kalundborg en anelse højere på 27,4%.*

Interessen for erhvervsuddannelserne i Nordvestsjælland er dermed stor og på EUC Nordvestsjælland opleves dette helt konkret i flere ansøgere til erhvervsuddannelserne.

Vi er glade for, den stigende interesse for erhvervsuddannelserne i Nordvestsjælland modsat landstendensen. Vi kan også mærke det på vores søgetal, hvilket er godt ikke kun for os, men også for vores lokale virksomheder, der trækker I os efter at få elever i lære. Vi kan på den måde ikke genkende pressens billede af unges manglende interesse for erhvervsuddannelserne,” siger direktør Steffen Lund.

Se hvilke uddannelser vi udbyder, og hvornår de starter her.