Spil dig til større kendskab om erhvervsuddannelser

EUC Nordvestsjælland tilbyder elever i 8. og 9. klasse en dag med spillet ’Fremtiden på spil’. Et spil som er udviklet til at skabe større kendskab og nedbryde fordomme om erhvervsuddannelser.

Fremtiden på spil er et kortspil i fysisk form. Eleverne vil blive suget ind i et univers, hvor eleverne spiller unge mennesker, der på bagrund af deres mål, kompetencer og drømme skal vælge den erhvervsuddannelse der passer bedst til deres karakter.

Eleverne følger deres karakter fra 15 til 30-årsalderen og skal spillet igennem knytte kompetencer med drømme. Ydermere skal der de træffe valg om videreuddannelse, karriereskift og nye mål. Vejen gennem spillet er en overskuelig måde, at ’’lege’’ sig til viden om hvilke muligheder man kan få med en erhvervsuddannelse i bagagen.

Hvad giver spillet eleverne?

Eleverne, vil med ’Fremtiden på spil’, få et større kendskab til erhvervsuddannelser og ikke mindst de fordomme som erhvervsuddannelser fortsat er udsat for. Spillet er udviklet med formålet at nedbryde de mange fordomme, som unge mennesker med en drøm om at give sig i kast med en erhvervsuddannelse, desværre ofte møder. Det kunne være fordomme som ’’Det er kun de dumme, der tager en erhvervsuddannelse’’ eller ’’Piger kan ikke være håndværkere’’. Eleverne vil derfor komme mere oplyste ud efter en dag med spillet.

Bestil en vejledning i øjenhøjde

Grundskoler har nu muligheden for at booke EUC Nordvestsjællands Uddannelsesambassadør, til at komme ud på egen skole og afvikle ’Fremtiden på spil’ med 8. eller 9. klasse. Det er muligt at have en hel klasse ad gangen og spillet afvikles i grupper af 6-9 elever.

PRAKTISK INFO

KONTAKT