Som en del af den delvise genåbning af Danmark, åbnes der for elever i 3.g og i afsluttende EUX-klasser.

For EUC Nordvestsjælland betyder det, at vi åbner op for vores omkring 300 3.g og afsluttende EUX-elever i Kalundborg på Allikelund Gymnasium og på Processkolen og i Holbæk på Slotshaven Gymnasium og EUX på Absalonsvej. Det gør vi fra på mandag 20. april 2020.

En anderledes skoledag
3. gerne og EUX’erne på deres sidste år vil fra 20. april igen modtage fysisk undervisning på vores forskellige afdelinger. Det sker i det omfang det er forsvarligt, og hvor alle de sundhedsfaglige retningslinjer følges.

Det betyder, at klasserne kun kommer til at have et fag per dag, hverken elever eller lærere møder for mange mennesker. Desuden kommer klasserne til at møde ind og holde fri på forskudte tidspunkter, og de får tildelt forskellige indgange og toiletter, så har vi også taget store fælles arealer som kantine og samlingssal i brug for at sikre plads mellem eleverne.

En god og nærværende afslutning
Der er rigtig mange forholdsregler, som skal tages i forbindelse med den delvise åbning, men vi glæder os også til at kunne gense vores afslutningsklasser og forhåbentlig være med til at give dem en god og nærværende afslutning på deres gymnasieuddannelse.

Vicedirektør Malene Grandjean siger:

Vi ved, at de traditionsrige ceremonier i forbindelse med afslutningen af gymnasiet er noget, som både de unge og deres familier har set frem til. Det samme har vi. Det er et stort øjeblik, hvor de unge for alvor er klar til at begive sig ud i livet.

Men Malene tilføjer, at der ikke er en forventning om, at vi vil kunne afholde dimensionshøjtideligheder som planlagt, da det vil betyde arrangementer med relative store forsamlinger af mennesker. Men alle vores afdelingerne arbejder på forskellige alternative løsninger, hvis der fra regeringen åbnes op for, at det er muligt med mindre forsamlinger.

Direktør Steffen Lund fastslår:

Vi følger konstant udviklingen, og tænker hele tiden længere frem i forhold til, hvordan yderligere åbninger kan håndteres, så snart det bliver en mulighed.

Du kan også læse om nyheden på Nordvestnyt.