Eleverne på fagretningen ”Byg et hus” på grundforløb 1 har de sidste mange onsdage og torsdage været på besøg på vores værksteder i Audebo.

Her har de arbejdet med et fællesprojekt på tværs af vores fire uddannelser i Audebo, hvor målet var at bygge en brusekabine ved hjælp af færdigheder fra tagdækker-, isolatør-, struktør- og glarmesteruddannelsen.

Klogere på uddannelsesmulighederne i byggebranchen
På fagretningen ”Byg et hus” prøver vores elever forskellige uddannelser indenfor byggeområdet for at blive klogere på, hvilken uddannelse der er for dem. Her arbejder de med opgaver indenfor bl.a. elektriker-, tømrer- og malerfaget, men i uge 35 til og med uge 38 har eleverne særligt beskæftiget sig med vores uddannelser i Audebo. Og altså at bygge en brusekabine fra bunden af.

Projekt brusekabine
Opgaven er blevet opdelt i fire dele på vores fire forskellige værksteder, og eleverne lagde for i struktørhallen.

Her skulle de støbe underfladen til brusekabinen, hvorefter turen var kommet til glarmesterværkstedet. Her fik eleverne tegninger og mål af brusekabinen – mål, som de skulle følge nøje for at sørge for, at målene var eksakte og passede til den støbning, de havde lavet. Hos glarmestrene lavede eleverne også et spejl og bruserne, der skulle være i brusekabinen.

Isolering
Udover underfladen og siderne skulle brusekabinen isoleres, og det lærte eleverne at gøre på isolatøruddannelsen, hvor de skulle arbejde med de forskellige materialer indenfor isolatør-faget – ikke mindst materialet cellegummi.

Fodbold ud af cellegummi
Men ikke nok med det. Hos isolatørerne fik eleverne også en lille sjov og hyggelig miniopgave, da de skulle lave en fodbold ud af cellegummi, og den opgave gik de til med iver og fuld koncentration.

Brusekabinen skal også have et tag
Ved siden af isolatørhallen på EUC Nordvestsjælland ligger tagdækkerhallen, og her gik turen derefter hen. For nu var tiden komme til, at eleverne skulle give sig i kast med taget til brusekabinen: ”Vi lagde tagpap og shingles og brugte en gasbrænder,” fortalte Nicklas og Anders, som er to af de deltagende elever fra GF1.

Og det var særligt den uddannelse, de to elever blev bidt af efter de spændende timer på uddannelserne i Audebo: ”Tagdækkeruddannelsen var det mest spændende, fordi det var det, der var farligst, da man fik lov til at lege med ild.