Det er måske ikke alle, der tænker, at en glarmesters arbejde både er meget alsidigt og kreativt. Men det er det, og det kan 24-årige Bolette Ahlmann nikke genkendende til. Hun er nemlig i gang med uddannelsen til glarmester på EUC Nordvestsjælland – det eneste sted i Danmark, du kan tage den – og der er mange ting, Bolette fremhæver som fedt ved det at være glarmester.

Opgaverne kan være meget alsidige, forklarer hun og fortsætter:

– Det er ikke kun at udskifte ruder. Det kan også være at lave glasmontrer til en butik, en bruseniche eller en trappe eller gelænder. Det kunne jeg f.eks. rigtig godt tænke mig at arbejde med. Det er fedt, at der også kan være et designaspekt i det, og at man selv kan sætte sig præg på arbejdet.

Glad for at være endt på uddannelsen
Det faglige har aldrig været den store udfordring for Bolette, som også har taget en studentereksamen tidligere, men nu har valgt en anden vej – og det nyder hun.

– Det (at blive student) var bare det, alle andre gjorde, og så gjorde jeg det også. Jeg blev slet ikke introduceret til erhvervsuddannelserne som en mulighed, men nu er jeg så glad for at være her på glarmesteruddannelsen.

TIDLIGERE I ÅR VANDT VORES GLARMESTER ALI DM I SKILLS – LÆS HISTORIEN HER

Varieret arbejde
Det er særligt variationen i arbejdet som glarmester, Bolette hæfter sig ved som noget særlig sjovt og spændende ved faget. Det, at hun kan fordybe sig fuldstændigt i arbejdet på værkstedet, samtidig med at hun også kommer ud og møder kunderne.

Som fx frisør skal du interagere med kunden, mens du arbejder – her kan jeg tage ud og tale med kunden om opgaven og deres ønsker og så tage hjem på værkstedet og fordybe mig. Den vekslen kan jeg rigtig godt lide, lyder det fra den dygtige glarmesterelev, der ikke oplever nogen forskel på at være kvinde og mand på uddannelsen.

I Bolettes klasse er de således 3 kvinder og 17 mænd, men det er slet ikke noget problem, forklarer hun:

– De er så søde, alle sammen. Vi har et virkelig godt sammenhold i klassen. Alle behandler hinanden med respekt, og det har ikke så meget at gøre med, om man er mand eller kvinde. 

Glarmesteruddannelsen tager 3,5 – 4 år. Heraf er man ca. 1 år på skole, og de resterende ca. 2,5 – 3 år er man i lære i en virksomhed og tjener egne penge. EUC Nordvestsjælland udbyder som den eneste i landet glarmesteruddannelsen. Læs mere om uddannelsen her.