Fredag 22. november blev der afholdt GF1 Innovation.

Her præsenterede eleverne de opfindelser, som de har arbejdet på, under deres grundforløb 1.

I løbet af grundforløb 1 er der 9 forskellige fagretninger, som man præsenteres for. Blandt disse 9 forskellige fagretninger er forløbet ”Innovation, business og IT”. I løbet af elevernes arbejde med denne fagretning har de haft fokus på at opfinde nye ting – at være innovative.

Der har været fokus på, hvordan man får den gode ide, og hvordan man finpudser den, så den er klar til præsentation og evt. at blive ført ud i livet på længere sigt. Det er vigtige evner at have, da der altid er brug for kloge hoveder med gode ideer.

Og eleverne har haft et godt forløb, med rig mulighed for at arbejde med innovation.

De har alle arbejdet med deres innovative ideer, i mindre grupper ude i klasserne, hvorefter faglæreren har udvalgt de allerbedste ideer. Disse allerbedste ideer har derefter fået muligheden for at gå videre i dysten, om at blive kåret som den bedste ide af dem alle.

Eleverne præsenterede deres ideer for dommerne som derefter voterede, og udvalgte vinderne, som blev anerkendt for deres opfindelser med diplomer og præmier efterfølgende.

Og eleverne har været dygtige! De har været i stand til at imponere deres faglærere og komme med nogle virkelig fine, nye og brugbare opfindelser.

Der har blandt andet været tale om en GPS app til brug i supermarkedet, hvis man ikke kan finde sine varer. Der har være et bud på nogle nye og forbedrede knæbeskyttelsespuder, med de fine knee bags. Og der har været et bud på en kniv der former sig efter hånden, og mindsker belastningsskader med smartknife.

Førstepladsen blev delt og gik til smartknife og en elektronisk indkøbsvogn. Andenpladsen gik til GPS appen. Og tredjepladsen gik til Fitness energi.