Ved komfuret lå de mange kilo kød klar, mens alt det grønne var ved at blive vasket, hakket og tilberedt, og de første øvelser til den afsluttende citronfromage var i gang.

10 elever afsted
Vores elever på uddannelserne til tjener, ernæringsassistent og kok var kommet på en noget anderledes opgave 9. maj 2019, hvor de fra morgenstunden havde skiftet lærebøger og det vante køkken på EUC Nordvestsjælland ud med Grevinge Plejecenter og deres rummelige køkken.

Her skulle de nemlig lave mad til i alt 50 personer – både beboere og ansatte på centret. En opgave, de gik i gang med med krum hals, og derfor sydede og kogte det i køkkenet, hvor der blev lavet alt fra oksesteg og waldorfsalat til lakseroulade.

Styr på både bord og mad
Eleverne stod ved deres stationer og knoklede med en deadline for øje i horisonten: Maden skulle stå klar kl. 12.00, så både beboere og ansatte kunne få den lækre tre-retters til frokost.

Men ikke kun maden skulle stå klar. Inde ved bordene havde vores tjenerelev nemlig nøje og med øje for detaljen sat bordene med pynt, bestik og alt andet – lige efter spillets regler. Det stod snorlige – klar til frokost.

Alt i alt var det en spændende dag for vores elever, som fik mulighed for at prøve det tempo, der er i et køkken, mens de lavede de skønne anretninger, som beboere og ansatte nød på Grevinge Plejecenter.

TV2 Øst var også forbi og snakke med både elever og beboere: