Byg et hus

Byg et hus2019-10-08T09:44:24+00:00

Udbydes i Holbæk og Fårevejle

Denne fagretningen er til dig, som lærer bedst i en kombination af erhvervsfag og praktiske opgaver. Opgaverne foregår i projekter og i samarbejde med byens virksomheder.

Du får erfaring i at arbejde med håndværk inden for byggeri og viden om hvad der foregår i en håndværksvirksomhed eller på en større byggeplads. Derudover kommer du til at bruge forskellige styrings- og planlægningsværktøjer, som skaber overblik i arbejdet og gør det mere effektivt. Du kommer til at arbejde kreativt og innovativt med projektering af huset, planlægning og udførelse af byggeriet. Undervejs i byggeriet vil du få en ekstra udfordring, da der også skal arrangeres et rejsegilde og et housewarming party, når huset er klar til indflytning.

Denne fagretning giver dig en god baggrund for valg af uddannelsesretning: murer, tømrer, struktør, elektriker, tagdækker, glarmester, teknisk isolatør, maler, snedker, maskinsnedker.

Undervisningen på fagretningen
Fagretningen har fokus på projektorienteret undervisning. Du kommer til at arbejde med tre projekter inden for disse arbejdsområder: Projektering, planlægning og udførelsen af et husbyggeri. Ud over det faglige indhold er evnen til at samarbejde inden for flere fag et afgørende omdrejningspunkt for alle projekter.

Disse projekter indgår i fagretningen “Byg et hus”:

Projektering af huset

I det første projekt skal du tegne og projektere huset. Du kommer til at arbejde med opgaver inden for områder som arkitektur, byggerådgivning, byggeregler og tegning. Du skal også arbejde med indretningen af huset, hvor farver og husets funktioner er vigtige for at opnå et godt byggeri og tilfredse kunder/bygherrer.

Planlægning og byggeledelse af byggeriet

Du får erfaring i, hvordan du styrer og leder et byggeri. I dette projekt kommer du blandt andet til at arbejde med logistik, indkøb af materialer, forsikringsforhold og økonomiske modeller. Du vil komme til at beskæftige dig med arbejdsprocesser, som er kendetegnende for byggeriet og branchen.

Udførelse af byggeriet

I dette projekt vil du udføre byggeriet, hvor flere byggefag skal anvendes. Du får mulighed for at prøve kræfter med en række håndværksmæssige fag, når du skal bygge fundament, vægge, døre, vinduer, tag, udføre installationer og male huset – blot for at nævne nogle af opgaverne. Samarbejde mellem fag og faglig kommunikation vil indgå i projektet, så husbyggeriet kan lykkes og blive færdigt til tiden

Elevtjenesten
Elevtjenesten
72 290 151
hln@eucnvs.dk

Afdeling

EUC Nordvestsjælland
Absalonsvej 20
4300 Holbæk

Hovednummer: 72 290 100

Afdeling

EUC Nordvestsjælland
Bobjergvej 2
4550 Asnæs

Hovednummer: 72 290 109