Fagretning

Gastronomi og natur

For dig med interesse for dyrkningen af fødevarer, det gode måltid og den gode service.

Fagretning Gastronomi og natur på grundforløb 1

Fagretning

Gastronomi og natur

For dig med interesse for dyrkningen af fødevarer, det gode måltid og den gode service.

Du får erfaring i at løse diverse opgaver inden for forskellige områder, med idé og konceptudvikling, sundhed, design og fremstilling. Derudover kommer du til at bruge forskellige administrative og kommunikative løsninger, som understøtter samarbejdet i virksomheden eller institutionen.

Du kommer til at arbejde kreativt og innovativt med planlægning og tilrettelæggelse af måltider, events og eksempelvis en sundhedsmesse.

Undervisningen på fagretningen

Undervisningen er projektorienteret med fire projekter inden for disse arbejdsområder: Produktion, hygiejne, produktion og samarbejde rettet mod en virksomhed eller en institution.

Ud over det faglige indhold er evnen til at samarbejde inden for flere fag et afgørende omdrejningspunkt for alle projekter.

Opstartsdato

10. august 2023

Varighed

20 uger

Afdeling

Fårevejle

Projekter

Produktion – fødevarer (gartneri mm.)

  • Introduktion til forskellige afgrødemuligheder som grøntsager og frugt
  • Dyrkningsmetoder
  • Besøg på relevante produktionsvirksomheder
  • Arbejdsmiljø og ergonomi

Hygiejnen

  • Personlig hygiejne
  • Hygiejne ved håndtering af fødevarer
  • Samarbejde og generel sikring at overholdelse af regler

Produktion og ernæring

  • Fremstilling af mad
  • Kendskab til kvalitet og bæredygtighed
  • Arbejdsgangen i køkken
  • Kostsammensætning & kostråd
  • Sundhed & livsstile

Oplevelser med fødevarer

  • Produktion til og planlægning af diverse arrangementer
  • Gennemføre arrangement som event

Relaterede uddannelser

Relaterede uddannelser