Fagretning

Industri og miljø

Få erfaring i at arbejde med håndværk inden for motor, transport, design og metal.

Fagretning på grundforløb 1 byggeri og energi

Fagretning

Industri og miljø

Få erfaring i at arbejde med håndværk inden for motor, transport, design og metal.

På denne fagretning arbejder du kreativt og innovativt med design af konstruktionen, planlægning og fremstilling af et køretøj til racing eller en vindmølle.

Undervejs i projektet vil du få en ekstra udfordring, da der også skal arrangeres et løb, hvor I skal køre race med jeres køretøj eller et arrangement om energi, hvor du skal præsentere vindmøllen.

Undervisningen på fagretningen
Fagretningen har fokus på projektorienteret undervisning. Du kommer til at arbejde med tre projekter inden for disse arbejdsområder: Design, tegning, planlægning og fremstilling af konstruktionen – eksempelvis et køretøj til racing eller en vindmølle.

Ud over det faglige indhold er evnen til at samarbejde inden for flere fag et afgørende omdrejningspunkt for alle projekter.

Opstartsdato

10. august 2023

Varighed

20 uger

Afdeling

EUC Holbæk

Projekter

Design, tegning og planlægning

I det første projekt skal du designe og tegne din konstruktion. Du kommer til at arbejde med opgaver inden for områder som design, konstruktion, tegning, økonomi, forsikring, regler, lovgivning og patenter. Du skal også arbejde med planlægning og indkøb af materialer, hvor afsættet er virksomheden eller værkstedet, så du får erfaring med at overholde leveringsfrister og deadlines.

Fremstilling af konstruktion

I dette projekt vil du arbejde med ét af disse to projekter, hvor du ud fra dine tegninger og planlægning skal lave din konstruktion:

2a – Køretøj til racing

Eksempler på fag i projektet: Producer og afprøv en prototype, indkøb af materialer, chassis, motor, bremser, styrtøj, elektrisk, 0-energi, batterier, solceller og afprøvning, test

2b – Vindmølle

Eksempler på fag i projektet: Placering og logistik, indkøb af materialer, produktion, produktionsanlæg, procesanlæg og processer, økonomi – energibesparelser og intelligente installationer i boliger, elektrisk, 0-energi, batterier, solceller og afprøvning, test.

Virksomheden eller værkstedet

I dette projekt vil du få viden om hvordan det er at drive en virksomhed eller et værksted. Du får mulighed for, at være din egen chef, hvor du arbejder med virksomhedstyper, salg og marketing, internet, økonomi, lager og logistik – blot for at nævne nogle af opgaverne.

Relaterede uddannelser

Relaterede uddannelser