Denne fagretningen er til dig, som lærer bedst i en kombination af erhvervsfag og praktiske opgaver. Opgaverne foregår i projekter og i samarbejde med byens virksomheder og værksteder.

Du får erfaring i at arbejde med håndværk inden for motor, transport, design og metal. Du får viden om hvad der foregår i en transportvirksomhed, en produktionsvirksomhed eller i et værksted. Derudover kommer du til at bruge forskellige styrings- og planlægningsværktøjer, som skaber overblik i arbejdet og gør det mere effektivt.

Du kommer til at arbejde kreativt og innovativt med design af konstruktionen, planlægning og fremstilling af et køretøj til racing eller en vindmølle. Undervejs i projektet vil du få en ekstra udfordring, da der også skal arrangeres et løb, hvor I skal køre race med jeres køretøj eller et arrangement om energi, hvor du skal præsentere vindmøllen.

Denne fagretning giver dig en god baggrund for valg af uddannelsesretning: smed, industritekniker, personvognsmekaniker, elektriker, værktøjsmager, procesoperatør, industrioperatør, lageruddannelse.

Undervisningen på fagretningen
Fagretningen har fokus på projektorienteret undervisning. Du kommer til at arbejde med tre projekter inden for disse arbejdsområder: Design, tegning, planlægning og fremstilling af konstruktionen – eksempelvis et køretøj til racing eller en vindmølle. Ud over det faglige indhold er evnen til at samarbejde inden for flere fag et afgørende omdrejningspunkt for alle projekter.

Følgende projekter indgår i fagretningen:

Design, tegning og planlægning

I det første projekt skal du designe og tegne din konstruktion. Du kommer til at arbejde med opgaver inden for områder som design, konstruktion, tegning, økonomi, forsikring, regler, lovgivning og patenter. Du skal også arbejde med planlægning og indkøb af materialer, hvor afsættet er virksomheden eller værkstedet, så du får erfaring med at overholde leveringsfrister og deadlines.

Fremstilling af konstruktion

I dette projekt vil du arbejde med ét af disse to projekter, hvor du ud fra dine tegninger og planlægning skal lave din konstruktion:

2a – Køretøj til racing

Eksempler på fag i projektet: Producer og afprøv en prototype, indkøb af materialer, chassis, motor, bremser, styrtøj, elektrisk, 0-energi, batterier, solceller og afprøvning, test

2b – Vindmølle

Eksempler på fag i projektet: Placering og logistik, indkøb af materialer, produktion, produktionsanlæg, procesanlæg og processer, økonomi – energibesparelser og intelligente installationer i boliger, elektrisk, 0-energi, batterier, solceller og afprøvning, test.

Virksomheden eller værkstedet

I dette projekt vil du få viden om hvordan det er at drive en virksomhed eller et værksted. Du får mulighed for, at være din egen chef, hvor du arbejder med virksomhedstyper, salg og marketing, internet, økonomi, lager og logistik – blot for at nævne nogle af opgaverne.

Elevtjenesten
Elevtjenesten
Tlf. 72 290 151
elevtjenesten@eucnvs.dk

Afdeling

EUC Nordvestsjælland
Absalonsvej 14
4300 Holbæk

Hovednummer: 72 290 100

Relaterede uddannelser (grundforløb 2):