Mad, ernæring, gartner og oplevelser

Mad, ernæring, gartner og oplevelser2019-11-27T08:16:01+00:00

Denne fagretning er for dig, som lærer bedst i en kombination af fag og praktiske opgaver. Opgaverne foregår i projekter og i samarbejde med byens virksomheder eller institutioner.

Fagretningen er sammensat af uddannelser, der har faglige fællesskaber og samtidig appellerer bredt til unge, der interesserer sig for erhverv, hvor arbejdet omfatter fødevareproduktion og –service, hvor oplevelser med dyrkningen af fødevarer, det gode måltid og den gode service spiller en væsentlig rolle og hvor der er forskellige praktikpladsmuligheder.

Du får erfaring i at løse diverse opgaver inden for forskellige områder, med idé og konceptudvikling, sundhed, design og fremstilling. Derudover kommer du til at bruge forskellige administrative og kommunikative løsninger, som understøtter samarbejdet i virksomheden eller institutionen. Du kommer til at arbejde kreativt og innovativt med planlægning og tilrettelæggelse af måltider, events og eksempelvis en sundhedsmesse.

Denne fagretning giver dig en god baggrund for valg af uddannelsesretning: Bager, ernæringsassistent, gastronom og gartner.

Undervisningen på fagretningen
Undervisningen er projektorienteret med fire projekter inden for disse arbejdsområder: Produktion, hygiejne, produktion og samarbejde rettet mod en virksomhed eller en institution. Ud over det faglige indhold er evnen til at samarbejde inden for flere fag et afgørende omdrejningspunkt for alle projekter.

Følgende projekter indgår i fagretningen:

Produktion – fødevarer (gartneri mm.)

  • Introduktion til forskellige afgrødemuligheder som grøntsager og frugt
  • Dyrkningsmetoder
  • Besøg på relevante produktionsvirksomheder
  • Arbejdsmiljø og ergonomi

Hygiejnen

  • Personlig hygiejne
  • Hygiejne ved håndtering af fødevarer
  • Samarbejde og generel sikring at overholdelse af regler

Produktion og ernæring

  • Fremstilling af mad
  • Kendskab til kvalitet og bæredygtighed
  • Arbejdsgangen i køkken
  • Kostsammensætning & kostråd
  • Sundhed & livsstile

Oplevelser med fødevarer

  • Produktion til og planlægning af diverse arrangementer
  • Gennemføre arrangement som event
Elevtjenesten
Elevtjenesten
72 290 151
hln@eucnvs.dk

Afdeling

EUC Nordvestsjælland
Rådhusvej 75 A
4540 Fårevejle

Hovednummer: 72 290 109

Relaterede uddannelser (grundforløb 2):