Fagretning

Mennesker og sundhed

Denne fagretning er for dig med et stort servicegen og interesse for mad og sundhed.

Fagretning Mennesker og sundhed på grundforløb 1

Fagretning

Mennesker og sundhed

Denne fagretning er for dig med et stort servicegen og interesse for mad og sundhed.

På denne fagretning arbejder du med hygiejne – både ift. tandpleje og med fødevarer.

Du lærer at fremstille sund bæredygtig mad af god kvalitet, samt hvordan man sammensætter en kost ud fra de gældende kostråd.

Du kommer til at arbejde kreativt og innovativt med planlægning og tilrettelæggelse af måltider, events og eksempelvis en sundhedsmesse.

Undervisningen på fagretningen

Undervisningen er projektorienteret med fire projekter inden for disse arbejdsområder: pleje, hygiejne, produktion og samarbejde rettet mod en virksomhed eller en institution.

Ud over det faglige indhold er evnen til at samarbejde inden for flere fag et afgørende omdrejningspunkt for alle projekter.

Opstartsdato

10. august 2023

Varighed

20 uger

Afdeling

EUC Fårevejle

Projekter

Tandklinik – hygiejne – tandpleje

  • Introduktion til tandklinik faget
  • Arbejde i tandklinikken
  • Arbejdsmiljø og ergonomi

Hygiejne – fødevarer

  • Personlig hygiejne
  • Hygiejne ved håndtering af fødevarer
  • Samarbejde og generel sikring at overholdelse af regler

Produktion og ernæring

  • Fremstilling af mad
  • Kendskab til kvalitet og bæredygtighed
  • Arbejdsgangen i køkken
  • Kostsammensætning & kostråd
  • Sundhed & livsstile

Oplevelser med fødevarer

  • Produktion til og planlægning af diverse arrangementer
  • Gennemføre arrangement som event

Relaterede uddannelser

Relaterede uddannelser