Grundskolevalgfag

Vi tilbyder forskellige valgfag for dig, der går i 8. eller 9. klasse og gerne vil opleve lidt anderledes valgfag i helt nye rammer

Du kan vælge mellem 3 forskellige valgfag på EUC Nordvestsjælland i Holbæk og 4 forskellige valgfag på Slotshaven Gymnasium.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til vores studie- og læringsmiljø, der er fyldt med unge mennesker, der lige som dig gerne vil have det sjovt, mens du lærer nye ting.

Det praktiske

  • Valgfagene starter i uge 34 og kører 16 uger frem

  • Der er tilmelding gennem din skole

  • Alle vores grundskolevalgfag er om torsdagen kl. 12.30 til kl. 15.30

  • Enten sørger du selv for at komme til uddannelsesstederne ellers gør din skole

  • Valgfagene kræver, at du har en computer med (undtaget Design og produktion samt Masterchef)

EUC Nordvestsjælland

Digitalt design

Arbejd med software og spiludvikling

På dette valgfag skal du arbejde med software og spiludvikling. Du skal lave apps og lege med programmering. Det bliver super sjovt, når vi går totalt digitalt.

Underviserne er professionelle passionerede spiludviklere, som brænder for deres fag og det kan tydeligt mærkes i undervisningen. De udvikler sjove, spændende og kreative spil til dagligt, og det vil de gerne give videre til dig.

Design og produktion

Vær kreativ i træværkstedet

På dette valgfag kommer du til at arbejde med praktisk planlægning og udførelse. Du kommer til at være på træværkstedet, hvor du eksempelvis kan lave et spil til din klasse eller til skolens fællesrum.

Du kommer til at arbejde i grupper, og det første I som gruppe skal, er at tegne det, I bagefter ønsker at fremstille. Her skal I blandt andet lære at anvende et digitalt tegneprogram.

Masterchef

Bliv bedre til at lave mad

Drømmer du om at blive den næste Michelin-kok, starte din egen restaurant eller bare at være lidt bedre til at lave mad og håndtere råvarer, så er dette valgfag lige noget for dig.

Her kommer du nemlig til at arbejde i vores køkken, hvor du gennem forskellige processer både lærer at lave hverdagsmad og helt anderledes mad.

Slotshaven Gymnasium

Karriereklar

Få værktøjer til din fremtidige karriere

Det kan være svært at vælge uddannelse og måske endnu vanskeligere at forestille sig de efterfølgende jobmuligheder. På dette valgfag får du mulighed for at blive mere bevidst om dig selv, og hvordan du kan arbejde dig i retning af den karriere, som du vil blive glad for.

Du lærer også, hvordan du kan brande dig selv og dine kompetencer, hvilket er vigtigt til jobsamtaler, til eksamen og når du skal skabe professionelle netværk.

Løvens hule

Skab din egen virksomhed

Har du en drøm om at skabe din egen virksomhed, og måske en dag stå i Løvens hule og fremlægge dine forretningsidéer foran de kendte investorer, så er dette valgfag lige dig.

På dette valgfag får du nemlig mulighed for at blive i stand til at gå fra den gode idé til den reelle forretningsplan. Undervisningen fokuserer på idégenerering, samarbejde og kommunikation for at kunne udforme en realistisk forretningsplan.

Gymnasieklar – Basis

Forbedre dit niveau i dansk og matematik

På dette valgfag får du mulighed for at forbedre dit niveau i dansk og matematik, så du kan blive helt klar til at komme i gymnasiet. Du bliver også klogere på, hvilke sociale, adfærdsmæssige og faglige krav der er for at kunne klare sig i gymnasiet.

Undervisningen vil være tilrettelagt lidt som almindelig gymnasieundervisning, men på et meget lavere niveau. På den måde kan du finde ud af, hvordan det vil være at gå i gymnasiet, og du vil få hjælp til at blive klar til selv at være en del af gymnasiet. Der vil være fokus på fagene matematik og dansk.

Gymnasieklar – Talent

Bliv klogere på hverdagen i gymnasiet

På dette valgfag får du mulighed for at blive klogere på, hvilke sociale, adfærdsmæssige og faglige krav der er for at kunne klare sig i gymnasiet.

Undervisningen vil derfor være tilrettelagt lidt som almindelig gymnasieundervisning, men selvfølgelig på et lidt lavere niveau. På den måde kan du finde ud af, hvordan det vil være at gå i gymnasiet. Der vil være fokus på fagene matematik og dansk.

VIL DU VIDE MERE?
Læs mere om valgfagene i folderen herover eller klik her.

Afdeling

EUC Nordvestsjælland
Absalonsvej 20
4300 Holbæk

Absalonsvej 20