På oldefars tid

Folkeskoler, museer og erhvervsskoler er gået sammen om projektet Håndværk i folkeskolerne, der – som navnet antyder – har som mål, at eleverne fra 6. klasse skal have hænderne ned i værkstøjskassen og save, slibe og hamre. Og på den måde prøve og blive klogere på en række forskellige håndværk.

På oldefars tid er et projekt, som EUC Nordvestsjælland er gået sammen om med og har udviklet i samarbejde med Andelsbyen Nyvang i Holbæk, to folkeskoler i Holbæk samt Nationalmuseet.

Og projektet havde sin start i efteråret 2018, hvor EUC Nordvestsjælland bød seks klasser fra de to folkeskoler i Holbæk Kommune velkommen. Og eleverne kunne dermed give sig i kast med at lære både værktøj og arbejdsmetoder at kende og dermed bygge og skabe ting med hænderne. Mere konkret legetøj, som det fandtes på oldefars tid. Sæbekassebiler, kaninbure, kongespil. Den slags, som også kan give mange timers sjov i dag.

Men ikke nok med det – i Andelsbyen Nyvang skulle de også prøve kræfter med de gamle håndværksteknikker, og det er der kommet en sjov lille film ud af.

Se hele filmen HER eller tryk HER for en kortere version (trailer).

Håndværk i Folkeskolen er et projekt på Nationalmuseet, som skal styrke samarbejde mellem skoler, museer og erhvervsskoler. Håndværk i Folkeskolen er støttet af Realdania.