Normalt er der lidt mere stille end sædvanligt på vores forskellige afdelinger i uge 7. Men ikke i år. For her har vi lagt skoler til – i Holbæk og Audebo – til årets Talentcamp for lærlinge på uddannelserne til henholdsvis tømrer og anlægsstruktør.

Lærlingene kommer fra Roskilde Tekniske Skole, ZBC, CELF, EUC Sjælland, Tradium samt Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser og er blandt landets bedste indenfor deres fag.

Talent der skal dyrkes
Sådanne talenter sætter de forskellige erhvervsskoler en stor ære i at facilitere og dygtiggøre, og derfor havde de – med stor støtte fra Boligfonden Kuben og Holbæk industri og Håndværkerforening – stablet denne Talentcamp på benene igen i år.

Den spændende uge tog sin start mandag morgen med først indkvartering på vores skolehjem i Audebo og siden velkomst ved vores uddannelsesleder Anders Petersen.

De forskellige lærlinge så spændte ud og glædede sig tydeligvis til at komme i gang med talentcampen, hvor der var mulighed for at gå et spadestik dybere i deres fags og sparre med både faglærere og de øvrige lærlinge.

Også et socialt aspekt
Om eftermiddagen gik træningen i gang, og den fortsatte de følgende dage fra morgenstunden, hvor der var koncentrerede miner hele vejen rundt, når eleverne knoklede for at dygtiggøre sig.

Men der var også andet på skemaet denne uge udover de mange træningstimer. Nemlig det sociale, hvor lærlingene fik styrket båndene internet med arrangementer som fælles aftensmad, escape room og bowling.

På den måde var der plads til at puste ud og slappe af, inden der skulle knokles videre næste dag.

En dygtig flok af undervisere
Campen blev afsluttet med manér fredag over frokost, da der 13.00 var fremvisning af de opgaver, eleverne havde brugt ugen på at stable på benene.

Det var virkelig imponerende arbejde, eleverne havde leveret i løbet af ugen. En fornøjelse at se talent blive dyrket og slebet til på den måde. Som vores uddannelsesleder Anders med et smil formulerer det ovenpå ugen:

– Det har simpelthen været fantastisk at se, hvordan talentet er blevet dyrket i denne uge. Og mindst lige så vigtigt: Hvordan lærlingene har samarbejdet på tværs og hjulpet hinanden. Det handler om at bygge ovenpå deres i forvejen store talent – med både hoved og hænder – og dét har de fået gjort sammen.

Udover det stærke sammenhold eleverne imellem bidrog de dygtige undervisere fra Roskilde Tekniske Skole, ZBC, CELF, EUC Sjælland, Tradium samt Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser – og landstræner indenfor tømrerfaget Michael Thage – også til det tårnhøje niveau og til at hjælpe eleverne undervejs.

Sluttetligt skal der endnu engang lyde en stor tak til først og fremmest Boligfonden Kuben og Holbæk industri og Håndværkerforening for at gøre denne Talentcamp mulig, ligesom Byggeriets Uddannelser også har været forrygende som faglig støtte undervejs.