Tidligere på måneden fik vi på smede- og mekanikerværkstedet besøg af holdet bag Hands-on. De kom med to udfordringer til vores elever.  På smedeværkstedet skulle vores EUX smed Nicolaj lave en perfekt svejsning med en ny stor robot, og på mekanikerværkstedet skulle Adam og William, vores to mekanikerelever, skifte fire tændrør på 3 minutter.

Hands-On Live er et online-program på YouTube og Twitch, der har fokus på erhvervsuddannelser. I programmet sættes forskellige elevers faglighed på spil, da showets vært besøger forskellige erhvervskoler i landet og kommer med en udfordring til dem.

Her i december var det EUC Nordvestsjællands tur til at få besøg af Hands-On Live.

Robotstyrring
På smedeværkstedet var fokus på at vise, hvad man lærer og arbejder med på smedeuddannelsen – og det gjorde vores EUX-smed Nicolaj i allerhøjeste grad. Nicolajs opgave gik ud på at svejse med en robot, han aldrig har prøvet at betjene før, og det gjorde han med sikker hånd. Nicolaj deltog i programmet sammen med smede-faglærer Svenn Thunøe. Svenn skulle vurderer Nicolajs svejsning og robotstyrringsevner.

Start motoren
Vores mekanikerfaglærer Kaj Johannesen deltog sammen med Adam og William i Hands-On Live. Begge elever er på 4. skoleophold på personvognsmekanikeruddannelsen, og så er Adam i lære hos Odsherred Motor Company, hvorimod William er i lære hos Bin2Bil.

Det er altså to elever med meget værkstedserfaring, der skulle vise hvad de kunne under Hands-On Live udfordringen. Det gjorde de også i den grad. De slog deres egen personlige rekord, fik udskiftet de fire tændrør og startet motoren.

Se vores indslag i Hands-On Live her: