HBIzz netværksmøde for de morgenfriske

Der blev netværket og ikke mindst sat fokus på uddannelse, rekruttering af kvalificeret arbejdskraft samt fastholdelse og opkvalificering af egne medarbejdere da Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser lagde lokaler til HBIzz-netværksmødet den 15. marts 2022.

Her mødte de morgenfriske deltagere ind allerede lidt over 7 til en omgang morgenmad, hvorefter direktør Steffen Lund og vicedirektør Malene Grandjean tog ordet kl. 7:30, hvor det ordinære netværksmøde begyndte. I deres oplæg for de fremmødte virksomhedsejere, ledere i finanssektorren med flere kom de bl.a. ind på skolens uddannelsessatsning og den imponerende vækst gennem de sidste fem år samt behovet for faglært arbejdskraft nu og i fremtiden.

Der blev selvfølgelig også tid til at netværke samt debattere vigtige aspekter i tilknytning til uddannelse, rekruttering og efteruddannelse blandt de fremmødte. I små grupper blev der emner som, hvordan virksomhederne i fællesskab kan støtte tiltrækningen af arbejdskraft i Holbæk Kommune og, hvordan man arbejder med fastholdelse og opkvalificering af sine medarbejdere vendt. Vicedirektør Malene Grandjean har været en fast del af HBizz-netværket siden hun startede i uddannelsesorganisationen EUC Nordvestsjælland, der nu hedder Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser. Hun fortæller:

Som altid var der mange gode input og debatter til netværksmødet – og et stort engagement fra de fremmødte. Det er tydeligt, at uddannelse og rekruttering af arbejdskraft er noget, der har betydning for os alle i hverdagen, hvad enten vi skal drive en forretning eller vi direkte er involveret i uddannelse.”

Hbizz udspringer af HB&I (fodboldklubben) og der er aktuelt ca. 80 samarbejdspartnere i det stærke erhvervsnetværk, som mødes hver den tredje tirsdag i måneden. Netværksmøderne består både af oplæg, debat og netværk. Oplæggene kan være alt fra virksomhedsfortællinger, oplæg om pension, investeringer, iværksætteri og uddannelsessatsning.