Vi har gjort det til en tradition at invitere til noget af et festmåltid én gang om året. Denne tradition er arrangementet “Holbæk Spiser Sammen,” som vores mad-elever i Fårevejle står for.

Her samler vi i februar borgerne i Holbæk til fællesspisning, hvor de på vores afdeling på Absalonsvej 20 nyder den menu, vores elever har planlagt, lavet og anrettet sammen med deres underviser og kok Theis Lynge Pedersen.

Konceptet er enkelt: buffet ad. libitum, hvor man til et symbolsk beløb kan spise, lige så meget man vil af de lækre og friske retter, som vores elever har lavet. Retterne består af alt lige fra marinerede og ovn-grillede kødretter, kreative og anderledes salater til hjemmebagt brød og forskellige desserter som chokolademousse med frugt og lagkage med lag af citronfromage og hvid chokolademousse.

Arrangementet har haft stor succes, hver gang det er blevet afholdt – der sker nemlig noget helt fantastisk, når mennesker er samlet over et måltid. Som gymnasiedirektør Malene Grandjean nævnte i sin velkomsttale til Holbæk Spiser Sammen 2020:

At spise sammen er et fantastisk grundlag for at lære nye mennesker at kende.

Her kan du læse om tidligere Holbæk Spiser Sammen-arrangementer og finde opskrifterne på de lækre retter der blev serveret:

Når vi har datoen for Holbæk Spiser Sammen 2021, lægger vi den op herinde og laver et Facebook-event for aftenen.