I august kunne vi bringe en stor nyhed her på siden – at vi fra januar 2019 udbyder uddannelserne til henholdsvis gastronom (kok) og tjener på EUC Nordvestsjælland.

Opstarten er altså lige rundt om hjørnet, og vi er i fuld gang med at få de sidste detaljer på plads, så rammerne er i top i vores omgivelser i Fårevejle, når eleverne møder ind efter nytår.

Mødte branchen
En del af dette er også at introducere eleverne til alt, som de to spændende fag kan byde på – og som en del af dette har vi indgået et samarbejde med restaurant SuRi i Holbæk, som tager tid ud af kalenderen til at fortælle nysgerrige unge om deres deres fag.

Indenfor i køkkenet hos SuRi.

Dette gjorde de blandt andet midt i september 2018, hvor de fremmødte hold med unge hørte den spændende historie om restauranten og fik en guidet rundtur i køkkenet – efterfulgt af en tur til Maskinværkstedet, hvor der var mad og drikke til de fremmødte.

En spændende hverdag
Suris ejer, Henrik, talte løs om både SuRi og Maskinværkstedet, ligesom han også fortalte om sin uddannelse til kok – og hvad de unge kan forvente af et arbejdsliv, hvis de vælger den vej. Derudover talte Henrik om den mangel, der er på folk i hans branche – både på kokke- og tjener-elever.

Henrik ude foran restauranten.

Et faktum, der er med til at gøre maduddannelser endnu mere attraktive for unge i disse år, og to af de fremmødte elever hos SuRi fik da også underskrevet ugepraktikaftaler med det samme, da de viste særdeles stor interesse i kokkeuddannelsen.

Erfaringer fra køkkenet på Holbæk Sygehus
Udover Henrik fra SuRi var blandt andre Camilla, som har taget grundforløb 1 og 2 hos os i Fårevejle og nu har en elevplads på Holbæk Sygehus, blandt talerne. Hun bidrog med sine egne erfaringer og fortalte om sin spændende arbejdsdag på det lokale hospital, hvor hun laver mad til de indlagte patienter.

Flot dækket op i Maskinværkstedet.

Alt i alt var det en utrolig givende dag for både eleverne og deres forældre, der nød at høre om uddannelser og de mange muligheder, de indeholder.

Vi starter uddannelserne til kok og tjener op i Fårevejel til januar 2019. Du kan læse mere om kok HER og tjener HER – og som altid foregår al optagelse på optagelse.dk.