– Der er intet, der fanger de unges opmærksomhed som robotter.

Ordene kommer fra faglærer Carsten Haakonsen, som er en af mændene bag den brobygning, 8.b fra Nyrupskolen i slutningen af februar har nydt på Processkolen i Kalundborg.

Robot-tid
Her har eleverne nemlig over en halv dag lavet forsøg og eksperimentet med en robot – nærmere bestemt Doboten, som er en mini-robot, man kan programmere.

Eleverne gik til opgaven med en utrolig entusiasme og viste hurtigt, at det robotter er deres hjemmebane, hvor de er vant til at bruge teknik og teknologi til hverdag. De viste faktisk sådan en lyst til at fordybe sig i arbejdet, at de var svære at få til pause, kunne faglærerne på Processkolen berette med smil.

I nye spændende rammer
Det samme var uddannelseschef på skolen Leif Pedersen:

– Vi er meget imponerede over, hvor godt eleverne har taget imod både indhold og vores nye fleksible lokale – da vi nemlig i den nyopførte proceshal indvier et nyt åbent klasseværelse som er på toppen af vores omklædningssluse. Klasseværelset ligger midt i hallen og åbner op for mange faglige indtryk, forklarer Leif.

Her har eleverne i grupper siddet og knoklet i løbet af dagen og prøvet sig frem med den sjove og lærerige Dobot. 

– Vi var lidt opmærksomme på, om eleverne kunne adminstrere stemmelejet, men det er ikke noget problem. De er så optaget af arbejdet, at de kun taler stille og fagligt, afslutter Leif.

Her i videoen kan du høre, hvordan klasselærer for 8.b Anja Søe og underviser Carsten Haakonsen oplevede dagen: