Intro afsluttet med manér

Torsdag 9. august trådte de nye elever på grundforløb 1 og 2 ind på vores afdeling i Holbæk for første gang. Klar til at give sig i kast med de spændende fagretninger og uddannelser.

For at falde godt til på skolen havde eleverne første en introperiode, hvor de for alvor kunne lære hinanden, skolen og underviserne godt at kende. Så de får nogle år med et stærkt sammenhold – også på tværs af uddannelser og årgange.

God stemning i skarp konkurrence
Som afslutning på introperioden var samtlige elever onsdag 22. august samlet til en konkurrence med forskellige discipliner placeret rundt omkring på skolen. Discipliner med afsæt i de forskellige uddannelser på EUC Nordvestsjælland. Og her kom eleverne på prøve på forskellige måder – lige fra at skulle slå søm i med den dårlige hånd til at skulle have styr på opskriften på lasagne og få flest point i Jeopardy.

Kreative discipliner
Det var eleverne på de forskellige fagretninger, som var med til at styre aktiviteterne på skift. Og det var tydeligt, at de forskellige fag kom til udtryk i disciplinerne. Eleverne på fagretningen ‘Motor, metal og design’ stod for eksempel for en Jeopardy-konkurrence med spørgsmål om biler, mens eleverne på ‘Mad, ernæring, gartner og oplevelser’ havde fundet på en konkurrence, hvor deltagerne skulle finde produkter med det højeste antal kulhydrater samt finde opskriften på den perfekte lasagne.

‘Man lærer nye ting’
På den måde kunne eleverne få indblik i hinandens fag(retninger) og lære noget, samtidig med konkurrencegenet for alvor blev skærpet, og eleverne gik op i det med liv og sjæl lige fra morgenstunden.

Som en af eleverne, Anna der går på fagretningen ‘Mad, ernæring, gartner og oplevelser’, sagde:

– Man lærer helt sikkert nogle nye ting. Noget om motor fx – men mest om fagene.

En af de disciplinerne, hun havde syntes særlig godt om, var den, eleverne på fagretningen ‘Byg et hus’ stod for, og hvor eleverne skulle trække et papir med et antal centimer angivet og så save det uden hjælpemidler.

– Det var ret sjovt at save antal centimeter. Holdet, der stod for det, var gode til at forklare om opgaven, og man følte sig velkommen.