Karriere Start

Karriere Start er for dig der er mellem 18-30 år og som er tvivl om hvilken uddannelse der lige er dig.

Her får du muligheden for gennem snusepraktikker og virksomhedspraktiker at blive afklaret i forhold til hvilken uddannelse der passer bedst til dig. Undervisningen på Karriere Start er bygget op over temaer på 1 uge af gangen, således at du som elev opleverat der er en sammenhæng mellem fagene og det du skal lære.

Udover at blive afklaret i forhold til valg af uddannelse, vil du samtidig få mulighed for at blive styrket i fag som dansk og matematik, således at du vil kunne bestå en EUD test. På Karriere Start får alle elever udarbejdet et CV og lavet de ansøgninger de måtte have behov for, således at de ved forløbets afslutning er klar til at påbegynde en uddannelse.

Varighed: 12 uger

For at starte på Karriere Start, skal du have meldt dig ledig på Job Centeret og herfra vil du blive visiteret til Karriere Start.

Dansk:

Undervisningen i dansk tager udgangspunkt i ugens tema, således at dansk faget bliver så praksisnært som det er muligt. Du vil komme til på en anderledes måde at arbejde med de grundlæggende begreber og analysemodeller i dansk.

Matematik:

Undervisningen i matematik har til formål at styrke dine færdigheder i matematik med henblik på at kunne bestå en EUD test i matematik. Det betyder at uanset hvilket niveau du befinder dig på i matematik, så er det her fra vi arbejder videre. Så hvad enten du har brg for, at forbedre din matematik eller bare på støvet det en mulighed på Karriere Start.

Karrierelæring:

I Karrierelæring vil du blive præsenteret for indgangen til de forskellige uddannelser, hvilke overgangskrav de har og blive guidet i forhold til valg af uddannelse. Endvidere vil du få hjælp til at skrive CV, kompetence CV, jobansøgninger, samt søge ind på den uddannelse du beslutter dig for.

Tema:

Tema undervisningen er den der binder hele forløbet sammen, her vil du blive undervist i emner der ligger rundt om det uddannelses besøg vi har netop den uge.

Evaluering/Digital Port folie:

Hver uge afsluttes med en evaluering af den uge der er gået, her benyttet vi blandt andet en digital port folie, som eleven får med sig når denne afslutter forløbet på Karriere Start.

Snusepraktik:

Hver uge tager vi ud og besøger forskellige uddannelser inden for EUD området. Vi besøger uddannelserne med henblik på at eleverne får afprøvet noget fra uddannelsen i praksis for på denne måde at blive afklaret i forhold til valg af uddannelse. Det er et krav at man deltager.

På forløbet har du også mulighed for at komme i virksomhedspraktik inden for det område du enten ønsker at uddanne dig indenfor eller som du blot kunne tænke dig at afprøve. Virksomhedspraktikkerne har til hensigt at bringe dig som elev tættere på et uddannelsesvalg. Virksomhedspraktikken kan være en kombinations af fx 2 dage i virksomhedspraktik og 3 dage i skole eller henover flere uger, det afhænger af hvad der bliver aftalt mellem Elev, Uddannelsesmentor og Jobrådgiveren.

Når du startet på Karriere Start får du tilknyttet en uddannelsesmentor. Uddannelsesmentoren kan følge dig indtil du er på et hovedforløb. Du og uddannelsesmentoren vil have ugentlige snakke omkring valg af uddannelse og eventuelle barrierer i forhold til uddannelse. Det er meningen at du og din uddannelsesmentor i samarbejde får lavet en plan for valg af uddannelse, samt en plan A, B og C, samt får søgt ind på en uddannelse.

Når du går på Karriere Start modtager du kontanthjælp.

Mie Alving Larsen
Mie Alving LarsenKontaktperson

Afdeling

Allikelund Gymnasium
J. Hagemann-Petersens Alle 22
4400 Kalundborg

Hovednummer: 72 290 500